13.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑσφαλιστικά Ζητήματα Νεοεισαχθέντων Μαθητών Παραγωγικών Σχολών ΕΔ

Ασφαλιστικά Ζητήματα Νεοεισαχθέντων Μαθητών Παραγωγικών Σχολών ΕΔ

Σαν να μην έφτανε η αγωνία και οι δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι νεοεισαχθέντες στις στρατιωτικές παραγωγικές Σχολές, εξαιτίας της φύσης των Σχολών, οι μαθητές έρχονται από τις πρώτες μέρες αντιμέτωποι με μία δυσχέρεια που οφείλεται σε γραφειοκρατικό ζήτημα του e-ΕΦΚΑ και αφορά στην απόδοση βεβαίωσης Ασφαλισμένου.

Η Ένωση Στρατιωτικών περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης εντοπίζει το πρόβλημα και προτείνει λύση.

Κύριοι Υπουργοί.

Με το παρόν έγγραφό μας, σας μεταφέρουμε γραφειοκρατικό/διαδικαστικό θέμα που μεταφέρθηκε στην Ένωσή μας σχετικά με πρωτοετείς – νεοεισαχθέντες μαθητές παραγωγικών σχολών των ΕΔ, τέκνα στρατιωτικών που είναι ασφαλισμένα σε αυτούς.

Όπως μας εγνώσθη, κατά την είσοδό τους στις σχολές, απαιτείται να προσκομίσουν βεβαίωση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), κάτι που, ως ασφαλισμένοι στους στρατιωτικούς γονείς τους, δεν διαθέτουν και δεν μπορούν να έχουν ούτε και με την ηλεκτρονική διαδικασία, αλλά ούτε και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Ο e-ΕΦΚΑ για να εκδώσει αυτή τη βεβαίωση ζητά έγγραφο από εργοδότη όπου θα εμφαίνεται πρόσληψη, κάτι που δεν εκδίδουν οι σχολές. Το πρόβλημα θα μπορούσε να επιλυθεί μόνο με αυτοπρόσωπη εμφάνιση των μαθητών στα φυσικά καταστήματα του e-ΕΦΚΑ, πλην όμως τούτο δεν μπορεί να συμβεί καθόσον οι μαθητές είναι εσώκλειστοι και χωρίς εξόδου για τις πρώτες ημέρες της βασικής τους εκπαίδευσης. Το όλο βάσανο το επωμίζονται οι γονείς των μαθητών αυτών, οι οποίοι κατ΄ εξουσιοδότηση των μαθητών μεταβαίνουν στα καταστήματα του e-ΕΦΚΑ και διεκπεραιώνουν τη διαδικασία, αλλά όχι αυθημερόν. 

Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, προκειμένου να προβλεφθεί η ηλεκτρονική έκδοση βεβαίωσης ΑΜΑ από τον e-ΕΦΚΑ για τους μαθητές των παραγωγικών Σχολών των ΕΔ, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι σε στρατιωτικό γονέα, μέσα από τις ίδιες τις παραγωγικές σχολές.