13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΑΣΣΥ 90 - Ευχαριστίες της Βουλευτή ΝΔ Ζέττας Μακρή στην ηγεσία του...

ΑΣΣΥ 90 – Ευχαριστίες της Βουλευτή ΝΔ Ζέττας Μακρή στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ

Ζέττα Μακρή: Δικαιωμένη από την επίλυση του θέματος των καταταγέντων ΑΣΣΥ 1990 – Ευχαριστίες στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ

Μεγάλη η ικανοποίηση της προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή για την οριστική επίλυση του θέματος των καταταγέντων ΑΣΣΥ έτους 1990 από τον υπουργό εθνικής άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο. Η κ. Μακρή, η οποία έχει θέσει το ως άνω θέμα, πολλάκις, τόσο στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις και τηλεφωνικές της επικοινωνίες με τον κ. Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό  κ. Α. Στεφανή όσο και διά της κοινοβουλευτικής οδού, με την υποβολή ερωτήσεων και αναφορών, αισθάνεται δικαιωμένη για τις προσπάθειες, που έχει καταβάλλει όλο αυτό το διάστημα.

Ειδικότερα, ήδη, από την συνάντηση της βουλευτή με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, παρουσία και του Υφυπουργού, στις 28 Μαΐου 2020, όπου και έθεσε το μείζον και επιτακτικό αίτημα των ενστόλων υπαξιωματικών της τάξης 1990, έλαβε την ρητή διαβεβαίωση ότι η ρύθμιση του προβλήματος έχει προβλεφθεί από την πολιτική ηγεσία και θα συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου. Την ίδια διαβεβαίωση για ανάλογη πρωτοβουλία είχε η βουλευτής και για υπαξιωματικούς της τάξης του 1991, δοθέντος ότι έχουν το ίδιο πρόβλημα, αλλά και για τους τα στελέχη της τάξης του 1992, για τους οποίους χρειάζεται άλλη νομοθετική αντιμετώπιση γιατί βρίσκονται στο μεταίχμιο ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων.

Η συνέπεια και η ειλικρίνεια της πολιτικής ηγεσίας αποδεικνύεται από την απάντηση του Υπουργού, σε επίκαιρη ερώτηση, στην Βουλή. Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε, χαρακτηριστικά, ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα υπήρχε «από παλιά» και  πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι να λυθούν, πλέον, οι στρεβλώσεις του παρελθόντος, που  οφείλονται σε νομοθετικές ασάφειες διατάξεων σταδιοδρομικής φύσεως για εν ενεργεία Αξιωματικούς, που προέρχονται από τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), της τάξης του 1990 και που, δυστυχώς, η εφαρμογή τους, επιφυλάσσει άνιση μεταχείριση στους ενδιαφερόμενους. Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός ανακοίνωσε, ότι στο σχέδιο νόμου του υπουργείου εθνικής άμυνας, που πρόκειται να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στο Κοινοβούλιο, εντός του Νοεμβρίου, θα συμπεριληφθεί διάταξη, η οποία θα επιλύει, οριστικά, το ως  άνω πρόβλημα των Αξιωματικών ΑΣΣΥ, καταταγέντων το 1990. Παρεμφερές πρόβλημα υπάρχει και για τους Αξιωματικούς ΑΣΣΥ της τάξης του 1991, για τους οποίους και γίνονται, συνολικά, υπολογισμοί στα Επιτελεία και στο Υπουργείο προκειμένου να επιλυθεί και για αυτούς το συγκεκριμένο ζήτημα. Για τους δε καταταγέντες 1992, έτος – διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους παλιούς και στους νέους ασφαλισμένους, εξετάζονται ρυθμίσεις, για την σταδιοδρομική εξέλιξή τους και όχι, κατ’ ανάγκη, για τα κοινωνικά ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Η κ. Μακρή δήλωσε, απόλυτα, ικανοποιημένη από τον χειρισμό του θέματος από την πολιτική και φυσική ηγεσία, που , επιτέλους, αντιμετωπίζει την χρόνια στρέβλωση, που ταλαιπωρεί και ταλαιπωρούσε τους ΑΣΣΥ έτους 1990, για την διάθεση του υπουργείου να επιλύσει το παρεμφερές πρόβλημα των στελεχών της τάξης 1991 αλλά και την επιβεβλημένη παρέμβαση για την ορθότερη ρύθμιση του προβλήματος της τάξης 1992. «Η συνέπεια των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας με την ακολουθούμενη πολιτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ακόμη και στην τρέχουσα, δύσκολη, εθνική συγκυρία, είναι άξια συγχαρητηρίων και αποδεικνύει το εξαιρετικό ενδιαφέρον και την μέριμνα της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας για τα στελέχη της, τα οποία δίνουν καθημερινό αγώνα, σεβόμενα τον όρκο και την αποστολή τους», υπογράμμισε η κ. Μακρή, σε δηλώσεις της.