13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑπό το Μαξίμου στο Γ'ΣΣ

Από το Μαξίμου στο Γ’ΣΣ

Του Ηλία Προύφα

Την έδρα του Γ’ΣΣ στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζει να επισκεφθεί σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, θα βρίσκεται εκτός απροόπτου σε λίγη ώρα στο στρατηγείο του Γ’ΣΣ, όπου θα ενημερωθεί από το Διοικητή Αντιστράτηγο Αναστάσιο Σπανό, για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες του σχηματισμού, ενώ έχει ενημέρωση και για τις προετοιμασίες της παρελάσεως για την 28η Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μία επίσκεψη η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει από χθες Πέμπτη, όμως η κακοκαιρία ”ΜΠΑΛΛΟΣ”, ανέτρεψε όλους τους σχεδιασμούς. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, όπως και άλλοι υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι, κλήθηκαν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, με τις Ένοπλες Δυνάμεις, να αναλαμβάνουν για μία ακόμη φορά σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.

Να θυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί σύσκεψη και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαραδαλιά με το Στρατηγό Φλώρο, ενώ χθες το πρωί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συγκάλεσε νέα σύσκεψη με την συμμετοχή των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και των τριών Κλάδων των Ένοπλων Δυνάμεων, όπου δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες για την τήρηση σε μέγιστη ετοιμότητα προσωπικού και μέσων των Ένοπλων Δυνάμεων για την συνδρομή σε όση έκταση απαιτηθεί στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προς αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από την κακοκαιρία Μπάλλος.

Κατά τη σημερινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, εκτός του Στρατηγείου στο Γ’ΣΣ/NRDC-GR, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ενδεχομένως να επισκεφθεί και τη Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).