13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑπόφοιτοι ΑΣΣΥ για Μισθολόγιο. Θα διεκδικήσουμε την ένταξη μας στην...

Απόφοιτοι ΑΣΣΥ για Μισθολόγιο. Θα διεκδικήσουμε την ένταξη μας στην Α’ κατηγορία

Επιστολή αναγνώστη στο kranosgr.com

Με τον Ν.4472/17 άρθρο 124 για την μισθολογική κατάταξη των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δημιουργήθηκαν τέσσερις (4) κατηγορίες, ανάλογα με την προέλευση των στελεχών αυτών. Οι κατηγορίες αυτές διακρίνονται ως εξής:

Α. Κατηγορία Α’: για τα στελέχη που προέρχονται από τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Σ.Ε.Ι.) ή αντίστοιχες παραγωγικές Σχολές Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, τους απευθείας ή με διαγωνισμό κατατασσόμενους στο Σώμα των αξιωματικών και τα κοινά Σώματα από την ονομασία τους ως αξιωματικών, για αξιωματικούς ειδικών καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας πτυχιούχους Α.Ε.Ι. και αξιωματικούς Ειδικών Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Β. Κατηγορία Β’: για υπαξιωματικούς, ανθυπασπιστές και αξιωματικούς που προέρχονται από τις παραγωγικές σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Σ.Σ.Υ.), για τους αξιωματικούς του ν.δ. 649/1970 (Α’176), για τους υπαξιωματικούς, ανθυπαστυνόμους και αντίστοιχους και αξιωματικούς που προέρχονται από παραγωγικές ή μη σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και για τους αστυφύλακες, πυροσβέστες και λιμενοφύλακες των ίδιων Σωμάτων.

Γ. Κατηγορία Γ’: για τα στελέχη με προέλευση από ΕΠΟΠ Ο.Π.Υ. ΕΜΘ ΕΠΥ, καθώς και το προερχόμενο από την κατηγορία Δ’ αστυνομικό προσωπικό.

Δ. Κατηγορία Δ’: για τους Ειδικούς Φρουρούς Συνοριακούς Φύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ θα υπάρχει αποκατάσταση στο μισθολογικό των ΕΜΘ. Οι συνάδελφοι ενώ έχουν προαχθεί στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού συνεχίζουν να πληρώνονται ως ανθυπασπιστές.   Δίκαιο και έπρεπε η αποκατάσταση να είχε γίνει εδώ και τρία χρόνια.          Επί του θέματος  ακούγεται έντονα ότι η αποκατάσταση θα γίνει με την ένταξη των ΕΜΘ στην Β’  κατηγορία και όχι με την πρόσθεση κλιμακίων στην Γ’ κατηγορία. Με το καλό λέμε στους συναδέλφους και μπράβο εάν τα καταφέρουν.                                                              Εφόσον όμως  σπάσουν οι κατηγορίες καταρρέει και το οικοδόμημα του νόμου. Όπως είδατε παραπάνω η κατάταξη στις κατηγορίες έγινε ανάλογα με την προέλευση. 

Εμείς οι ΑΠΌΦΟΙΤΟΙ ΑΣΣΥ περιμένουμε με ανυπομονησία την υλοποίηση και την ένταξη των ΕΜΘ στην Β’  κατηγορία του μισθολογίου διότι άμεσα θα αρχίσει και η δική μας διεκδίκηση για ένταξη στην Α’ κατηγορία με την προαγωγή μας στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού .                         Λέτε να   μας πούνε όχι;       Δεν νομίζω.  Θα  υπάρχει και νομικό προηγούμενο . Έτσι είναι εάν ανοίξει { ο ασκός του Αιόλου} θα ανοίξει για όλους.                                                                          150 ευρώ περίπου  υπολογίζεται η διαφορά στην σύνταξη για τους Αποφοίτους ΑΣΣΥ εάν ενταχθούν στην Α’  κατηγορία του μισθολογίου με την προαγωγή τους στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού.                                                         Δεν είναι λίγα τις μέρες που διανύουμε … Σίγουρα θα υπάρχει διεκδίκηση την οποία αναμένουμε με ανυπομονησία.