13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑποφοίτηση χειριστών NH-90 TTH

Αποφοίτηση χειριστών NH-90 TTH

Τη Δευτέρα 01 Φεβρουαρίου 2021 στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ», πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης του 1ου Σχολείου Μετεκπαίδευσης Χειριστών Ε/Π NH-90 TTH.

          Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος και επέδωσε τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς. Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) Υποστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και ο Διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΑΣ) Υποστράτηγος Χρήστος Ηλιόπουλος.

          Στην 1η εκπαιδευτική σειρά φοίτησαν δύο χειριστές του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), ένας χειριστής του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) και ένας χειριστής της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ). Το εν λόγω διακλαδικό σχολείο λειτούργησε στο πλαίσιο της αναβάθμισης των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) ως προς την εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων, με τη για πρώτη φορά στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων συγκρότηση Μονάδας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΕ).

          Στη συνέχεια ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ περιηγήθηκε και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών εγκατάστασης της ΜΑΕΕ στο Α/Δ Μεγάρων στο πλαίσιο της συγκρότησης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), η οποία πλέον θα διαθέτει οργανικό αεροπορικό πυλώνα επαυξάνοντας κατακόρυφα τη δυνατότητά της για αποτελεσματική σχεδίαση και διεξαγωγή ειδικών αποστολών, σύμφωνα με τα σύγχρονα συμμαχικά και διεθνή πρότυπα.

Προβολή άρθρου

          Κατά τη διάρκεια της τελετής τηρήθηκαν όλα τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.