13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑΠΟΝΟΜΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ MELVIN JONES ΤΩΝ LIONS INTERNATIONAL

ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ MELVIN JONES ΤΩΝ LIONS INTERNATIONAL

Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 και κατά την διάρκεια εκδήλωσης που έλαβε χώρα στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), απονεμήθηκε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο το Βραβείο Κοινωνικής Συνεισφοράς Melvin Jones των LIONS INTERNATIONAL από τον Κυβερνήτη των LIONS Νοτίου Ελλάδος και Νήσων Αιγαίου κ. Μιχάλη Κλεισαρχάκη και την Πρόεδρο της Λέσχης LIONS Αθηνών «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» κ. Ειρήνη Ντόγια.

            Kατά τον σύντομο χαιρετισμό του o Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ιδιαίτερα τιμητική βράβευση, εξαίροντας την δραστηριοποίηση των LIONS INTERNATIONAL στον τομέα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς και επισημαίνοντας ότι το Βραβείο απηχεί στο σύνολο του προσωπικού και των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Τόνισε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες προκλήσεις και καταστάσεις ανάγκης που αφορούν πρωτίστως στην κύρια αποστολή τους της υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας, στην οποία ανταποκρίθηκαν αποτελεσματικά και επάξια.

            Αναφέρθηκε επιπλέον στις διαρκείς προσπάθειες ενίσχυσής των Ενόπλων Δυνάμεων με προσωπικό και μέσα, καθώς και στην διασφάλιση και αναβάθμιση των υποδομών τους σε κρίσιμους τομείς και σημεία της Επικράτειας, που επαυξάνουν περαιτέρω την μαχητική ικανότητα και επιχειρησιακή διαθεσιμότητά τους, προκειμένου να εξακολουθήσουν να επιτελούν το έργο τους με το ίδιο σθένος και αποφασιστικότητα.

            Πέραν των ανωτέρωκαι επιπλέον της κύριας αποστολής τους, επεσήμανε ότι ως βασικός πυλώνας της Χώρας και πάροχος ασφάλειας οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν όπως και κατά το παρελθόν να στηρίζουν την Ελληνική κοινωνία όταν και όπου δοκιμάζεται από κάθε είδους έκτακτες κρίσεις και περιστάσεις, με την εκτέλεση αεροδιακομιδών ασθενών, την ενεργό συμμετοχή σε επιχειρήσεις δασοπυρόσβεσης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, την διάθεση ιατρικού προσωπικού σε απομακρυσμένες περιοχές, την εκτέλεση αποστολών Έρευνας και Διάσωσης, όπως και με κάθε άλλο τρόποπου στηρίζει την ευημερία του κοινωνικού συνόλου.

            Τέλος, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην διαχείριση της πανδημίας COVID-19, κατά την οποία παράλληλα με την αντιμετώπιση της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, το στρατιωτικό προσωπικό ανέλαβε εξ ολοκλήρου τον έλεγχο της εφοδιαστικής αλυσίδας των εμβολίων και συνέβαλλε τα μέγιστα στους εμβολιασμούς και στην επιδημιολογική επιτήρησή της, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι δύναται να αντιμετωπίσει με επιτυχία οποιαδήποτε πρόκληση, όποτε και οπουδήποτε απαιτηθεί.