13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑπονομή πτυχίων σε Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικούς του ΓΕΕΘΑ

Απονομή πτυχίων σε Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικούς του ΓΕΕΘΑ

Την Τρίτη 20 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Πτυχίων των σπουδαστών της 5ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) «Υποκελευστές Σπυρίδων Αγάθος και Νικόλαος Πανάγος» του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης (ΙΔΕ) του Τμήματος Επιμόρφωσης Ανθυπασπιστών και Μόνιμων Υπαξιωματικών (ΤΕΑΜΥ) για τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) και τα Σώματα Ασφαλείας (ΣΑ), στο αμφιθέατρο «Επισμηναγός (Ι) Δημήτριος Καμπέρος» του ΓΕΘΑ.

          Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής ο οποίος και επέδωσε τα πτυχία στους Σπουδαστές. Επίσης παρέστησαν ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης και Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου Ομότιμος Καθηγητής κ. Αριστείδης Γιαπαλής, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Κυριάκος Κενεβέζος, εκπρόσωποι των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και Καθηγητές του επιστημονικού δυναμικού του Ινστιτούτου.

          Επίσης, στην εκδήλωση παρέστη η κ. Ανδρομάχη Πανάγου, κόρη του Υποκελευστή Νικόλαου Πανάγου ο οποίος μαζί με τον Υποκελευστή Σπυρίδωνα Αγάθο έπεσαν ηρωικά στις 8 Αυγούστου του 1964 κατά την προσβολή της Ακταιωρού ΦΑΕΘΩΝ από τουρκικά αεροσκάφη στην περιοχή Ξερού της Επαρχίας Μόρφου στην Κύπρο. Προς Τιμήν τους το ΓΕΕΘΑ απέδωσε στην 5η ΕΣ ΙΔΕ-ΤΕΑΜΥ το όνομα τους.

          Στην 5η ΕΣ ΙΔΕ-ΤΕΑΜΥ φοίτησαν 30 σπουδαστές εκ των οποίων 9 του Στρατού Ξηράς, 8 του Πολεμικού Ναυτικού, 3 της Πολεμικής Αεροπορίας, 4 της Ελληνικής Αστυνομίας, 3 του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής και 3 του Πυροσβεστικού Σώματος.

          Κατά την διάρκεια της τελετής τηρήθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.