13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑπονομή Αποστρατευτικού Βαθμού Υπολοχαγού σε Μονίμους εξ' ΕΠΥ

Απονομή Αποστρατευτικού Βαθμού Υπολοχαγού σε Μονίμους εξ’ ΕΠΥ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

          Με το π.δ. 16/2019 (15 Φεβ 19), περιγράφονται η διαδικασία και οι προϋποθέσεις απονομής αποστρατευτικού βαθμού ανθυπολοχαγού, σε Εθελοντές και Εθελόντριες Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) βαθμού ανθυπασπιστή, που τίθενται σε αποστρατεία, πριν από την έκδοση της διοικητικής πράξης αποστρατείας.

          Στο ν. 4609/2019 (3 Μαϊ 19) και συγκεκριμένα με το άρθρο 4 αυτού, επήλθε τροποποίηση στο δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 6 του άρθρου 13 του ν.1848/1989, ως εξής: «Κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων, στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 4 ως προς τον καταληκτικό βαθμό, με όμοιο προεδρικό διάταγμα, καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις για την απονομή αποστρατευτικού βαθμού υπολοχαγού και αντιστοίχων των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε Εθελοντές και Εθελόντριες Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) βαθμού ανθυπολοχαγού, που τίθενται σε αποστρατεία.».

          Κατόπιν των ανωτέρω, διακρίνεται η αναγκαιότητα δημιουργίας νέου Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα περιγράφει με παρόμοιο τρόπο, τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις απονομής αποστρατευτικού βαθμού υπολοχαγού και αντιστοίχων, σε Μονίμους (πρώην ΕΜΘ) Υπαξιωματικούς προελεύσεως Εθελοντών Πενταετούς Υπηρεσίας (ΕΠΥ), βαθμού ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων, που τίθενται σε αποστρατεία.

          Κοντεύει η ολοκλήρωση ενός έτους από τότε που νομοθετήθηκε ο βαθμός του ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων, καθώς και η απονομή αποστρατευτικού βαθμού υπολοχαγού και αντιστοίχων, στους πρώην ΕΜΘ.

          Παρακαλούμε αφουγκραστείτε τους Υπαξιωματικούς χαμηλότερης κλίμακας του στρατεύματος. Έχουμε προσφέρει κι εμείς πάρα πολλά μέχρι σήμερα και συνεχίζουμε να προσφέρουμε ακούραστα τις υπηρεσίες μας. Ο Θεσμός μας αποτελεί προέλευση από το 1985 μέχρι και το 2000. Δεκαπέντε συναπτά έτη κι ακόμα αντιμετωπίζουμε σωρεία προβλημάτων (βαθμολογικό, συνταξιοδοτικό κ.λπ.).

          Σε ότι αφορά στην προέλευσή μας, τα πάντα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) έχουν νομοθετηθεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και προσφάτως από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σεις, ως κυβέρνηση, θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να νομοθετήσετε τα ελάχιστα για εμάς; Αποτελεί πεποίθησή μας, ότι θα υλοποιήσετε στο έπακρο τις δεσμεύσεις σας, ως τίμιος, δίκαιος και ηθικός πολιτικός Προϊστάμενός μας. Πιστεύουμε σε σας και στηρίζουμε τις ελπίδες μας, για μια ζωή καλύτερη, γεμάτη αισιοδοξία κι αξιοπρέπεια.

  Με τιμή
  Αριστείδης Κασιδόπουλος
  Στρατιωτικός Συνδικαλιστής