13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΑποκλειστικό: Σύσκεψη Παναγιωτόπουλου Αρχηγών Γ.Ε μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη

Αποκλειστικό: Σύσκεψη Παναγιωτόπουλου Αρχηγών Γ.Ε μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη

Του Ηλία Προύφα

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ή το αργότερο τη Δευτέρα το πρωί θα καλέσει στο γραφείο του, όλους τους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο λόγος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kranosgr, έχει σχέση μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, με την κατάταξη των νεοσυλλέκτων οπλιτών και τις όποιες πιθανές αλλαγές ενδέχεται να γίνουν λόγο του Κορονοϊού.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σε ΣΥΠΟ της Βορείου Ελλάδος, η οποία σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό είναι στη δεύτερη ζώνη και συγκεκριμένα αυτή του αυξημένου κινδύνου όπως έχει χαρακτηριστεί.

Πολλά είναι τα σενάρια που εξετάζονται όπως η μεταφορά νεοσυλλέκτων την ίδια ημέρα από τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) σε μονάδες προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, όπως η σίτιση και η εκπαίδευση να πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες στρατιωτών.

Όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν από τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος πρώτα θα ακούσει τις εισηγήσεις των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και θα ενημερωθεί εκ νέου για την κατάσταση που επικρατεί από πλευράς Κορονοϊού στις ΕΔ.

Η ασφάλεια στελεχών, οικογενειών και οπλιτών, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλο και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!