13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑποκλειστικό: ΕΠΟΠ Νοσοκόμος σώζει από πνιγμονή στέλεχος σε υποβρύχιο του ΠΝ που...

Αποκλειστικό: ΕΠΟΠ Νοσοκόμος σώζει από πνιγμονή στέλεχος σε υποβρύχιο του ΠΝ που εκτελούσε αποστολή στο Αιγαίο

Του Ηλία Προύφα

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες σε υποβρύχιο του Πολεμικού μας Ναυτικού, με πρωταγωνιστές δύο στελέχη υπαξιωματικούς, έναν Επικελευστή ΕΠΟΠ Νοσοκόμο και έναν Αρχικελευστή, φέρνει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα στη δημοσιότητα το kranosgr.

Πρόκειται για ένα σοβαρό και δύσκολο συμβάν πνιγμονής κατά την ιατρική ορολογία, που συνέβη σε Αρχικελευστή του ΠΝ την ώρα που έτρωγε, σε υποβρύχιο του στόλου που βρισκόταν σε ειδική αποστολή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, Αρχικελευστής του πληρώματος καθώς έτρωγε έπαθε απόφραξη λαιμού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει και να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του.

Ευτυχώς στο χώρο βρισκόταν ο εκείνη τη στιγμή ο Επικελευστής (ΝΟΣ) Κ.Μ., ο οποίος εκτέλεσε αστραπιαία λαβή χάιμλιχ βγάζοντας την τροφή και απελευθερώνοντας τον αεραγωγό του Αρχικελευστή, στον οποίο και άρχισε να επανέρχεται η αναπνοή του.

Λόγω της δύσπνοιας και της σοβαρότητας του περιστατικού, χρειάστηκε η διακομιδή του σε νοσοκομείο, κάτι που έγινε με ελικόπτερο.

Το περιστατικό συνέβη στις 27 Οκτωβρίου, παραμονή της εθνικής μας επετείου και όπως μαθαίνουμε χάρη στην άρτια εκπαίδευση του Νοσοκόμου ΕΠΟΠ και την άμεση αντίδρασή του, ο Αρχικελευστής βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

(Φωτό αρχείου)