13.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑποκλειστικές φωτό: Η στιγμή που ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώνεται για το...

Αποκλειστικές φωτό: Η στιγμή που ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώνεται για το συμβάν στη Ν. Αγχίαλο

Του Ηλία Προύφα

Ήταν η ώρα που είχε τελειώσει η εξόδιος ακολουθία του Ανθυποσμηναγού Π. Στεφανίδη, στο Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς, όταν χτύπησε το τηλέφωνο του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτέραρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά και ενημερώθηκε για τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο της 111 ΠΜ, της Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας.

Όπως κανείς μπορεί να διακρίνει στις αποκλειστικές φωτό του kranosgr.com, ο Αρχηγός ΓΕΑ, είχε μια σύντομη συνομιλία με τους υπασπιστές του και ακολούθησε ενημέρωση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος με τη σειρά επικοινώνησε με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, ενημερώνοντας άμεσα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.

Μετά από από συντονισμένες, συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες και αφού υπήρχε μια πιο σαφή εικόνα για την κατάσταση, ο Αρχηγός ΓΕΑ, διακρίνεται την ώρα που μεταφέρει όλες τις τελευταίες πληροφορίες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Λίγη ώρα αργότερα δόθηκε εντολή προληπτική εκκένωσης του Αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου.

Ακολούθως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, το Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τους τρεις Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά και ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, με τη θλίψη και την οδύνη ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, συνόδευσαν μαζί με την οικογένεια, τους συγγενείς, φίλους και κατοίκους της περιοχής, τη σωρό του Ήρωα Πιλότου Αντιπτέραρχου Περικλή Στεφανίδη, στην τελευταία του κατοικία.

Δείτε αποκλειστικές φωτό του kranosgr: