13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑποκλεισμός από χειρουργική επέμβαση τέκνων στρατιωτικών

Αποκλεισμός από χειρουργική επέμβαση τέκνων στρατιωτικών

Επιστολή αναγνώστη στο kranosgr:

Κάλυψη δαπανών παιδοχειρουργικής επέμβασης τοποθέτησης κοχλιακού εμφυτεύματος σε ιδιωτικές κλινικές.

Καλημέρα σας.

Πρόσφατα το υπουργείο υγείας με αριθμ. ΕΑΛΕ/ Γ.Π. 80157 τροποποίηση και αντικατάσταση της με αριθμ. Πρωτ. ΕΑΛΕ/Γ.Π.46846/19-06-2018 (Β’ 2315) κοινής υπουργικής απόφασης, δίνει την δυνατότητα σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ που έχουν τέκνα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ακοής στα όρια της κώφωσης να χειρουργηθούν σε ιδιωτικές κλινικές για τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος με κάλυψη του 100% της δαπάνης από την ασφάλειά τους (περί τα 28.000 €  έκαστος).

Η συμμετοχή του ασφαλισμένου περιορίζεται στην αμοιβή του ιατρού και στα νοσήλια. Αποτέλεσμα να μπορούν να πραγματοποιήσουν τα αναγραφόμενα χειρουργεία και εν μέσω της πανδημίας covid-19, χωρίς αναβολές και χρόνιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα δημόσια νοσοκομεία (3-4 έχουν την δυνατότητα σε όλη την Ελλάδα), κάτι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς όσο πιο νωρίς σε ένα βρέφος (με απώλεια ακοής) τοποθετηθούν τα κοχλιακά εμφυτεύματα τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να αναπτύξει κανονική ομιλία και να ενταχθεί ως ίσο μέλος στην κοινωνία.

Ωστόσο στην παραπάνω τροποποίηση ΔΕΝ συμπεριλήφθηκαν οι ασφάλειες ΕΚΤΟΣ ΕΟΠΠΥ, όπως του στρατού.

Αποτέλεσμα τα παιδιά στρατιωτικών που αντιμετωπίζουν τέτοιο είδος πρόβλημα να αδυνατούν, να πραγματοποιήσουν τις παραπάνω εγχειρήσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία, παρά μόνο στα δημόσια (Ν. Παπαγεωργίου, Ν. Αττικό).

Τα 401 ΓΣΝ,424 ΓΣΝΕ, δεν πραγματοποιούν τέτοιου είδος εγχειρήσεις.