13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑποκάλυψη: Δεν πέταξε πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις το drone στο Καστελόριζο

Αποκάλυψη: Δεν πέταξε πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις το drone στο Καστελόριζο

Του Ηλία Προύφα

Δεν πέταξε πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις το Τουρκικό drone στο Καστελόριζο, αλλά και ούτε μέσω αυτού ρίχτηκε κόκκινη μπογιά στην Ελληνική σημαία.

Αυτό αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες που φθάνουν στο kranosgr, σχετικά με το συμβάν που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην ακριτική Μεγίστη.

Όντος το συμβάν με το Τουρκικό drone το οποίο παιάνιζε από τα ηχεία του τον Τουρκικό εθνικό ύμνο και στρατιωτικά εμβατήρια, εθεάθη στο Καστελόριζο, αλλά όχι σε στρατιωτική περιοχή.

Κάτοικοι του νησιού, αφού το drone πέταξε σε κατοικημένη περιοχή, ενημέρωσαν και αυτοί τις στρατιωτικές αρχές, οι οποίες και αυτές το είχαν εντοπίσει, βρισκόμενες σε συνεχή συναγερμό.

Μάλιστα πριν εκδηλωθεί η οποιαδήποτε ενέργεια αντίδρασης από πλευράς ΕΔ, το drone εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τόσο από πλευράς του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, όσο και από πλευράς του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, αλλά και των τοπικών στρατιωτικών αρχών, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αφεθεί το drone να πετάξει πάνω από στρατιωτική εγκατάσταση, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με σύσσωμη την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύονται και στηρίζουν, από το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας έως σήμερα έχουν αποδείξει, ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν σε οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια της Τουρκίας.

Η άμεση και αποφασιστική αντίδραση του Στρατού Ξηράς στον Έβρο με το μεταναστευτικό, οι δύο επιφυλακές του καλοκαιριού, οι αντιδράσεις του ΠΝ και της ΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών.

Τώρα όσον αφορά το βάψιμο της Ελληνικής Σημαίας, μεγάλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη με τις πληροφορίες να αναφέρουν, ότι αυτό δεν έγινε σε καμία περίπτωση με το drone και ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η ΕΛΑΣ με το Λιμενικό.

Ο δε καθαρισμός έγινε πράγματι από στρατιώτες του νησιού.