13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑποζημίωση Υπερωριών - Νυχτερινής Εργασίας

Αποζημίωση Υπερωριών – Νυχτερινής Εργασίας

Επιστολή αναγνώστη στο kranosgr.com

Καλησπέρα σας.

Ορμώμενος από πρόσφατο δημοσίευμα σας, όπου στελέχη που κινήθηκαν μέσω δικαστικών οδών για την αναδρομική πληρωμή των υπερωριών των υπηρεσιών όπως ορίζονται από το Νόμο δικαιώθηκαν, κατέθεσα την αναφορά, που βρήκα σε γνωστό συνδικαλιστικό όργανο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η υπηρεσιακή αναφορά μου απλά ζητούσε από την υπηρεσία να πιστοποιήσει πόσες υπηρεσίες στο διάστημα του χρόνου που έχω μετατεθεί στην Μονάδα μου. Η απάντηση που πήρα από την υπηρεσία είναι ότι δεν υπάρχει κάπου που να ορίζεται η υπερωριακή υπηρεσία και δεν θα μου δοθεί η σχετική βεβαίωση που ζήτησα.

Ίδια απάντηση πήραν και αλλά στελέχη που έκαναν αναφορά. Μάλιστα εγώ και ένας συνάδελφος μου κατηγορηθήκαμε από τη διοίκηση ότι παροτρύνουμε τα υπόλοιπα στελέχη σε τέτοιες κινήσεις και ότι είμαστε συνδικαλιστές. Στο αμέσως επόμενο διάστημα ο διοικητής σε μια συγκέντρωση του προσωπικού , επεσήμανε οτι δεν πρόκειται να δοθεί τέτοια βεβαίωση υπηρεσιών από την Μονάδα και οτι θα δοθεί λύση (όταν θα δοθεί) από την ΚΥΑ.

Σε επικοινωνία που είχα με στέλεχος της ΠΟΜΕΝΣ, όπου του εξέφρασα το πρόβλημα μου και μη πιστεύοντας τα αυτιά του, μου έδωσε σαν λύση να πάρω τις υπηρεσίες που ανακοινώνονται και αναγράφεται το όνομα μου και να καταθέσω αυτές. Μετά από αυτό έχουμε βρεθεί σε τέλμα, καθώς για να πάρουμε τις αρχειοθετημένες υπηρεσίες του μήνα, θα εκθέσουμε τα στελέχη του 1ου Γραφείου.

Δεν ξέρω πως ένας Διοικητής Μονάδας, έχει αυτές τις απαρχαιωμένες απόψεις περί ανταρσίας και συνδικαλισμού οδηγώντας τα στελέχη της Μονάδας του σε οικονομικό αδιέξοδο καθώς δεν τους δίνει τη δυνατότητα να κινηθούν δικαστικά γι αυτά που δικαιούνται από το Νόμο. Ευχαριστώ πολύ–