13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ''Απαιτώ δημόσια συγγνώμη για όλους τους ΕΠΟΠ''. Απάντηση Υπολοχαγού Τσαπρούνη στο Στρατηγό...

”Απαιτώ δημόσια συγγνώμη για όλους τους ΕΠΟΠ”. Απάντηση Υπολοχαγού Τσαπρούνη στο Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

του

Προέδρου της

Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.)

Υπολοχαγού (ΥΠ-Π) Βάιου Τσαπρούνη με Αφορμή τις Θέσεις του τ. ΥΕΘΑ και επίτιμου Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου για τους ΕΠΟΠ

          Τελικά αναρωτιόμαστε γιατί οι στρατιωτικοί διαμαρτύρονται, αγανακτούν, παραπονιούνται και ζητούν από την ηγεσία τους να τους προασπίσει, όπως το Σύνταγμα και οι νόμοι ορίζουν. Ωστόσο, φράσεις που εν βρασμώ εκστομίζονται, φαίνεται να επιβεβαιώνουν έναν άγραφο κανόνα.

          Την 21η Ιουλίου 2023 από χείλη σε χείλη κυκλοφόρησε ανάμεσα στα στρατόπεδα, αυτό που επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης το 2012,  έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook, με αφορμή περιστατικό που διαδραματίστηκε στη 2α ΜΑΛ, στον Ασπρόπυργο και πρωταγωνιστή Επαγγελματία Οπλίτη και συγκεκριμένα:

          Η αντίδραση των στρατιωτικών ήταν σφοδρή και δεν περιορίστηκε μόνο στην αποδοκιμασία των γραφομένων μέσω σχολίων. Τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα που δέχθηκα ως συνδικαλιστής και θεσμικός υπερασπιστής των συμφερόντων του κάθε «ΕΠΟΠ» και κάθε «Διοικητή», ήταν καταιγιστικά και γεμάτα πίκρα, για μια απαξιωτική συμπεριφορά που διαφάνηκε για συλλήβδην όλες και όλους τις/τους ΕΠΟΠ, αφού ο επίτιμος Α/ΓΕΣ έβγαλε το συμπέρασμα ότι: «Μόνο ο Εθνικός ΣΤΡΑΤΟΣ με αύξηση της θητείας και με Μόνιμους Υπαξιωματικούς από τις Σχολές Μόνιμων Υπαξιωματικών υπερασπίζεσαι Όσια και Ιερά…».

          Μάλιστα ο επίτιμος Α/ΓΕΣ προχώρησε και σε κατεύθυνση προς την ηγεσία του Στρατεύματος: «Διενέργεια ΕΔΕ στη 2α ΜΑΛ». Το οξύμωρο δε και εντελώς αποκαλυπτικό είναι ότι, από τη μία παροτρύνει/κατευθύνει για διενέργεια ΕΔΕ και από την άλλη βγάζει κατευθείαν πόρισμα, εγκαλεί και επιβάλλει καταστατική ποινή: «… άμεση απόταξη του Υπαξιωματικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις». Θα έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον εάν τελικώς η υπόψη ΕΔΕ –εάν διενεργηθεί- καταλήξει στο συμπέρασμα που ο επίτιμος Α/ΓΕΣ προανήγγειλε.

            Με την παρούσα, λοιπόν, εκφράζω τη δυσαρέσκεια των συναδέλφων μου που εκπροσωπώ προς τα γραφόμενα του επιτίμου Α/ΓΕΣ  και αντί δικαιολόγησης παραθέτω ιδιωτική ανάρτηση στο facebook, επί του θέματος του επεισοδίου της 2ας ΜΑΛ, πρώην επιτίμου επίσης Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

          «Καλησπέρα φίλες και φίλοι…θλιβερό επεισόδιο στην 2η ΜΑΛ, μια από τις πλέον οργανωμένες και με λιγοτερα προβλήματα σε σχέση με τις λοιπές μονάδες του στρατού… το συμβάν θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους σοβαρά, ιδίως τους υπεύθυνους….το καζάνι βράζει και η μέριμνα και το πραγματικό και έμπρακτο ενδιαφέρον για το πολύπαθο προσωπικό, που πλέον της δεκαετίας υπομένει αγγογυστα, θα πρέπει να «απογειωθούν».

          Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και αποκαλυπτικές. Από τη μία ένας επίτιμος Α/ΓΕΣ βλέπει τους ΕΠΟΠ ως εργαλεία μάχης και δε διστάζει δημόσια να τους απαξιώσει και από την άλλη, άλλος επίτιμος Α/ΓΕΣ, που πορεύτηκε έχοντας στο μυαλό του τον ΕΠΟΠ ως άνθρωπο και συνάδελφο. Από τη μία λοιπόν ένας άνθρωπος, που δικαίως ή αδίκως κατέλαβε το αξίωμα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και από την άλλη ο συνάδελφός μας που κατέλαβε για σύντομο χρονικό διάστημα αυτό του Α/ΓΕΣ, αλλά για περισσότερο τις καρδίες μας.

          Και για να προλάβω τον κάθε αναγνώστη. Είμαι απόφοιτος της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) και της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ). Αυτός δηλαδή που ονειρεύθηκε ο πρώτος επίτιμος Α/ΓΕΣ ότι θα συγκροτήσει τον Εθνικό Στρατό και θα υπερασπιστεί τα Ιερά και τα Όσια. Έχω όμως νέα που πρέπει να τα ακούσει και ο πρώτος επίτιμος Α/ΓΕΣ. Ο Εθνικός Στρατός ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας κι εκεί θα παραμείνει. Η νέα γενιά των Ενόπλων Δυνάμεων συγκροτεί τον Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, με ξεκάθαρη και δημοκρατική αποστολή, αυτή της υπεράσπισης των Κυριαρχικών μας Δικαιωμάτων και των Συνόρων της Χώρας μας.

          Αν και πιστεύω ότι ο πρώτος επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης δεν θα ανακαλέσει, δημοσίως απαιτώ μια δημόσια συγνώμη του εξ ονόματος όλων των Επαγγελματιών Οπλιτών, των συναδέλφων μου δηλαδή που νυχθημερόν υπερβάλλουμε εαυτούς πλάι πλάι, υπό αντίξοες συνθήκες εκτελώντας διαταγές πέραν και εκτός της αποστολής μας, ώστε κάθε φορά τα εύσημα, τα χειροκροτήματα και τα μπράβο να τα καρπώνεται ο κάθε φυσικός προϊστάμενος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και προφανώς και ο ίδιος που έστω και ελάχιστα πέρασε από τη θέση αυτή.

          Εμείς Υπηρεσιακέ Υπουργέ Εθνικής Άμυνας ξέρετε πολύ καλά τι εισπράττουμε και το ξέρει όλη η κοινωνία. Εάν έχετε το θάρρος γράψτε το σε νέα ανάρτησή σας στο ίδιο ως άνω προφίλ σας.