13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑπάντηση ΥΠΟΙΚ για Μισθολογική κατάταξη σπουδαστών Σχολών των ΕΔ

Απάντηση ΥΠΟΙΚ για Μισθολογική κατάταξη σπουδαστών Σχολών των ΕΔ

Μετά από προώθηση επιστολής του Συντονιστικου Συμβουλίου Συλλόγων Αποφοίτων ΑΣΣΥ Μισθολογική κατάταξη σπουδαστών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων για την μεγάλη διαφορά στις απολαβές των σπουδαστών των σχολών Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με τους σπουδαστές των Σωμάτων Ασφαλείας στο υπουργείο οικονομικών , στο ΥΠΕΘΑ, την στρατιωτική ηγεσία και προς τους Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ λαμβάνοντας υπόψη την επιστολή που Συντονιστικού Συμβούλιου Συλλόγων Αποφοίτων ΑΣΣΥ κατέθεσε ερώτηση προς τα αρμόδια υπουργεία για την εξάληψη αυτής της ανισότητας.
Επί της ερώτησης απάντησε το υπουργείο οικονομικών παραδεχόμενο την αδικία. Σχετικά αναφέρει ότι ο μισθός των μαθητών των Α.Σ.Ε.I. και των Α.Σ.Σ.Y. κυμαίνεται σε επίπεδα χαμηλότερα από τον μισθό των μαθητών των Σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας και αναφέρει ότι από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προτάθηκε τροπολογία ώστε να εξαλειφθεί η ως άνω διαφορά μεταξύ των μαθητών των σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και τωνΣωμάτων Ασφαλείας.

Η ως άνω τροπολογία τελεί υπό επεξεργασία στις Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών και τις συναρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να υπάρξει ο βέλτιστος τρόπος κάλυψης της σχετικής προκαλούμενης δαπάνης.

Ευελπιστούμε το συντομότερο δυνατόν να υπάρξει εξορθολογισμός της εν λόγω ανισότητας που υφίσταται εις βάρος των σπουδαστών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ακολουθεί η ερώτηση και η απάντηση για την ενημέρωση σας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ(1) by kranosgr on Scribd

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ by kranosgr on Scribd