13.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑντιτρομοκρατική και ΕΥΠ σε συναγερμό επιπέδου 4

Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ σε συναγερμό επιπέδου 4

Συναγερμός στην Αθήνα μετά τις συγκρούσεις Ισραηλινών με τη Χαμάς – Σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική – Ελέγχουν αεροδρόμια και ισραηλινούς στόχους

Συναγερμός σήμανε στην Αθήνα με την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ισραήλ. Σε αυξημένη επιφυλακή είναι η ΕΛΑΣ, και ειδικότερα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ έντονη είναι και η κινητοποίηση της ΕΥΠ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία με φόντο τις αιματηρές συγκρούσεις σε Παλαιστίνη και Ισραήλ.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν ανεβάσει στο «επίπεδο 4» το σχέδιο των μέτρων για στόχους ισραηλινού ενδιαφέροντος. Με επείγουσα διαταγή, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ ζήτησε να ληφθούν αυξημένα μέτρα για πιθανούς ισραηλινούς στόχους στην Αθήνα και παράλληλα να τεθεί σε κλοιό ασφαλείας η Πρεσβεία του Ισραήλ.

Όπως κάθε φορά που υπάρχει «ανάφλεξη» σε περιοχές κοντά στην Ελλάδα, έτσι και τώρα ενεργοποιήθηκαν έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Κυριακή ισχύει η φύλαξη πιθανών ισραηλινών και παλαιστινιακών στόχων. Επιπλέον, σε κλοιό παρακολούθησης έχουν μπει αραβόφωνοι που διαμένουν σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βάρος πέφτει στην ΕΥΠ, αλλά το θέμα παρακολουθεί στενά, η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η Κρατική Ασφάλεια. Επιπλέον, για ευνόητους λόγους και με φόντο τις σφοδρές συγκρούσεις σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια της χώρας. Επιπλέον θα αυξηθούν οι προφανείς αλλά και οι αθέατες περιπολίες γύρω από πιθανούς στόχους.

Σε πληροφοριακό επίπεδο θα ελέγχονται εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες από Παλαιστίνη και Αίγυπτο που φιλοξενούνται σε δομές νησιών του Αιγαίου. Παράλληλα σε στενό κλοιό έχουν μπει δεκάδες άτομα από την Παλαιστίνη που κινούνται στην Αθήνα και ουσιαστικά μέχρι την περασμένη εβδομάδα ήταν σε καθεστώς απλής επιτήρησης.

ΠΗΓΗ: https://www.flash.gr