13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Αντισυνταγματική και παράνομη η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής  (ΕΒΕ) στις ειδικές κατηγορίες για τις στρατιωτικές σχολές . 
Η ΕΒΕ είναι παράνομη γιατί στην ουσία καταργεί τις ειδικές κατηγορίες από τις στρατιωτικές σχολές και αντίκειται στο άρθρο 11 του νόμου 3648/2008 
Η ΕΒΕ είναι αντισυνταγματική για τις ειδικές κατηγορίες και παραβιάζει κατάφορα το άρθρο 21 παρ.2 του Συντάγματος.
Τα ανώτερου θεμελιώνουν την έγερση νομικών θεμάτων ακύρωσης και δικαστικών αξιώσεων πλήττοντας ανεπανόρθωτα το κύρος των ενόπλων δυνάμεων .
Επισημαίνουμε ότι οι ειδικές κατηγορίες περιλαμβάνουν άτομα που προέρχονται απο οικογένειες με προσφορά στην πατρίδα εν καιρώ ειρήνης και εν καιρώ πολέμου .Όπως παιδιά πολυτέκνων οικογενειών , θανόντων ή αναπήρων στρατιωτικών ευρισκόμενων  σε διατεταγμένη υπηρεσία , στρατιωτικών που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις Πρόσσω την περίοδο 1964-1974 και παιδιά Ελλήνων της διασποράς .
Πέραν τούτου αποδυναμώνεται η επιχειρησιακή ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων απο στελεχιακό δυναμικό σε περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα . 
Καλείται η κυβέρνηση να προβεί άμεσα στην τήρηση των επιταγών του συντάγματος άρθρο 21 παρ.2 και της υπάρχουσας νομοθεσίας προστασίας των ειδικών κατηγοριών και να εξαιρεθούν άμεσα απο την ΕΒΕ οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών για τις στρατιωτικές σχολές .

Σε διαφορετική περίπτωση να θεωρηθεί δεδομένη η προσφυγή των θιγομένων στην δικαιοσύνη . 


Δρ.Ηλίας Μαρκόπουλος Δικηγόρος-Οικονομολόγος 

Λεωφόρου Αλεξάνδρας 217 Τηλ.2106457500       

 6973032512

[email protected]