13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑντιστράτηγος ε.α Λάμπρος Τζούμης: ''Στέκομαι στο πλευρό του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ''

Αντιστράτηγος ε.α Λάμπρος Τζούμης: ”Στέκομαι στο πλευρό του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ”

Του Ηλία Προύφα

Μήνυμα στήριξης στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, από το γνωστό Αντιστράτηγο ε.α Λάμπρο Τζούμη.

Παίρνοντας δημόσια θέση ανέφερε τα εξής:

– Σε ιστότοπο του συγκροτήματος Μαρινάκη δημοσιεύεται σήμερα ενυπόγραφο άρθρο από δημοσιογράφο που ασχολείται με το πολιτικό ρεπορτάζ και αφορά στον Α/ΓΕΕΘΑ. Στο άρθρο γίνεται «επίθεση» στο πρόσωπό του Κ. Φλώρου με διάφορες κατηγορίες και μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι ασκήσεις που διεξάγονταν κατόπιν διαταγής του με φουσκωτά και Μονάδες των ΟΥΚ σε βραχονησίδες κόπηκαν μαχαίρι άγνωστο με παρέμβαση «ποίου».

– Στο άρθρο επισημαίνεται : «Πόσο εύκολα ένας άλλος Τούρκος στρατηγός θα μπορούσε να δώσει διαταγή να τους εγκλωβίσουν αναβιώνοντας τα Ίμια; Τι θέλει ο κ. Φλώρος; Πόλεμο με την Τουρκία; Έχει φαντασιωθεί τον εαυτό του στρατηλάτη και τη χώρα σε πολεμική σύρραξη; Τον εξυπηρετεί στον προσωπικό του σχεδιασμό η ένταση; Η πολιτική ηγεσία της χώρας – κυβέρνηση και αντιπολίτευση – δεν διακατέχεται από τέτοιες αντιλήψεις, ούτε οι εχέφρονες Έλληνες»

– Η «επίθεση» παρότι ενυπόγραφη ίσως εκπονείται από μη ορατά κέντρα και για λόγους που δεν έχουν σχέση με την απλή κριτική στο πρόσωπο του Α/ΓΕΕΘΑ. Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι η άποψη που διατυπώνεται στο άρθρο «Τι θέλετε να κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία;» αποτελεί αντίληψη ενός μεγάλου μέρους του πολιτικού συστήματος, της ακαδημαϊκής ελίτ και διαφόρων ινστιτούτων. Επαναλαμβάνεται συνεχώς όταν κάποιος επιχειρήσει να κάνει κριτική στην κατευναστική στρατηγική που ακολουθείται από τη χώρα μας απέναντι στην κατακόρυφη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Το ερώτημα που προκύπτει είναι : «Ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης των Ε.Δ.; Υπάρχει σκέψη και πρόθεση χρησιμοποίησης αυτών για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας ή έχουμε σκοπό να τις χρησιμοποιούμε για δενδροφυτεύσεις και εκδηλώσεις καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος ;»

– Επειδή έχω προσωπική εμπειρία όταν κάποιος διατυπώνει απόψεις στο δημόσιο λόγο που εναντιώνονται στην υποχωρητικότητα που ακολουθείται απέναντι στην Τουρκία και τον άμεσο τρόπο «φίμωσης», στέκομαι στο πλευρό του συμμαθητή, φίλου και άξιου Α/ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου και του ζητώ να συνεχίσει όσο θα είναι στη θέση αυτή με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα για την τιμή των Ε.Δ. και την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας.