13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑντιπτέραρχος Γρ. Πρεζεράκος: ''Στηρίξτε τον Θωμά Ντιντιό και όλη την ομάδα του''

Αντιπτέραρχος Γρ. Πρεζεράκος: ”Στηρίξτε τον Θωμά Ντιντιό και όλη την ομάδα του”

Το 2017 ανακηρύχτηκα επίτιμο μέλος μιας εκ των μεγαλύτερων Ενώσεων εν ενεργεία Στρατιωτικών της Πατρίδας μας, της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ), γεγονός που αποτέλεσε τιμή στο πρόσωπο μου.

Ήμουν και είμαι επιφυλακτικός απέναντι  στον συνδικαλισμό γενικότερα και στις Ένοπλες Δυνάμεις ειδικότερα. Θεωρώ ότι αυτή η επιφύλαξη προς τον συνδικαλισμό ισχύει για την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.

Η επιφύλαξη αυτή ήταν το πρώτο μεγάλο εμπόδιο για τους πρωτοπόρους συναδέλφους,  που αποφασίσανε να εμπλακούνε με την υλοποίηση και την εφαρμογή του πολύ πρόσφατου νόμου για τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η δεύτερη μεγάλη και πολύ σημαντική δυσκολία τους ήτανε να προσεγγίσουνε τον συνδικαλισμό από την θετική του πλευρά αποφεύγοντας τα λάθη που γίνανε και συνεχίζουν να γίνονται με τον συνδικαλισμό εκτός των Ενόπλων Δυνάμεων.

 Παρακολουθώντας, κατά το δυνατόν, την δράση της ΕΣΠΕΛ διαπιστώνω ότι έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει και τις δύο παραπάνω δυσκολίες με επιμονή, υπομονή, εργατικότητα και φαντασία.

Επιθυμώντας να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρει, θα πρέπει να διακρίνουμε τον πολύ σημαντικό ρόλο του Θωμά του Ντιντιού σε όλη αυτή την προσπάθεια. Υπήρξε πρωτεργάτης και πρόεδρος από την ίδρυση της Ένωσης και  μαζί με μια αξιόλογη ομάδα, κατάφεραν να κερδίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα την εμπιστοσύνη των συναδέλφων τους και να γιγαντώσουν την ΕΣΠΕΛ σε όλους τους τομείς.

Για να συνεχιστεί όμως αυτή η προσπάθεια των Στρατιωτικών της Φρουράς Λάρισας και για να μην υπάρχει απώλεια πολύτιμου χρόνου, σας προτρέπω  να συμμετέχετε στις επερχόμενες εκλογές και να στηρίξετε αυτούς τους ανθρώπους, δηλαδή τον Θωμά Ντιντιό και όλη τη δυναμική του ομάδα, έτσι ώστε αυτή η πραγματικά πρωτοπόρα προσπάθεια να έχει συνέχεια.

Είμαι βέβαιος ότι αυτοί οι συνάδελφοι με τους οποίους έχω συνεργαστεί στο παρελθόν για αρκετά χρόνια, έχουν να προσφέρουν πολλά στη θεσμική εκπροσώπηση, από το υστέρημα του χρόνου τους, ο οποίος, ιδιαίτερα στις ημέρες μας, διατίθεται πρωτίστως στις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις, σε αυτό που όλοι εμείς οι στρατιωτικοί αποκαλούμε ΑΠΟΣΤΟΛΗ.    

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους.

Αντιπτέραρχος (Ι) Γρηγόρης Πρεζεράκος