13.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΑντγος ε.α Λάμπρος Τζούμης: ''Δια πάσαν (πολιτικήν) νόσον και πάσαν (φαρμακευτικήν) μαλακίαν''

Αντγος ε.α Λάμπρος Τζούμης: ”Δια πάσαν (πολιτικήν) νόσον και πάσαν (φαρμακευτικήν) μαλακίαν”

Του Ηλία Προύφα

Την ”κοινωνική προσφορά” των Ενόπλων Δυνάμεων, στηλιτεύει εύστοχα, από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Αντιστράτηγος ε.α Λάμπρος Τζούμης.

Πολυγραφότατος και γνωστός στο ευρύ κοινό, από τις τηλεοπτικές, λόγω των αρίστων γνώσεών του, παρεμβάσεις, δεν άφησε ασχολίαστη τη δήθεν κοινωνική προσφορά, των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες στο όνομα Δημάρχων, Συλλόγων κλπ, διατάζονται από κυβερνητικούς αξιωματούχους να κάνουν τις ”Φιλιππινέζες”.

Χαρακτηριστικό το τελευταίο παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, όπου με πολιτική έγκριση και εντολή, στρατιωτικοί κλήθηκαν να στήσουν σκηνές για θέατρο…

Το παρακάτω σχόλιο του Στρατηγού Τζούμη τα λέει όλα…

Δια πάσαν (πολιτικήν) νόσον και πάσαν (φαρμακευτικήν) μαλακίαν. Στα Αρχαία Ελληνικά η Ιονική λέξη μαλακία, προερχομένη από το ρήμα μαλακιάω (δηλαδή μαλακώνω), σήμαινε την αρρώστια.

Έχω αποστρατευτεί εδώ και 8 χρόνια, αλλά κάθε φορά όταν διαβάζω κάποιες ειδήσεις που έχουν σχέση με τον τρόπο αντιμετώπισης των Ε.Δ. από κυβερνητικούς αξιωματούχους και αποφάσεις που λαμβάνονται νοιώθω αγανάκτηση.

Η αποστολή του Στρατού δεν είναι να κάνει τη «Φιλιππινέζα» του Δημοσίου, αλλά να ασχολείται με το επιχειρησιακό του έργο στα πεδία των ασκήσεων. Σύμφωνα με ειδήσεις που κυκλοφορούν :

– Στρατιωτικοί και πυροσβέστες θα οδηγούν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μαζί τους θα τοποθετούνται διασώστες και προσωπικό των Κέντρων Υγείας. Μάλιστα αυτό πιστώνεται στο νέο Υπουργό Υγείας και στην αποφασιστικότητα που επιδεικνύει !!

– Στρατιωτικοί στη Θεσσαλονίκη εντέλλονται να στήσουν σκηνές, επ’ ωφελεία θεάτρου, για τις ανάγκες θεατρικής παράστασης.

Αεροδιακομιδές, συνδρομή στις δομές φιλοξενίας μεταναστών, αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί, χιονοπτώσεις, κ.λπ), υγειονομική υποστήριξη κατοίκων σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές, εθελοντική αιμοδοσία, εξουδετέρωση πυρομαχικών, εμβολιασμοί, είναι ορισμένες από τις δράσεις προσφοράς των Ε.Δ.

Προφανώς οι Ε.Δ. πρέπει να συμμετέχουν στην κοινωνική προσφορά. όλα όμως έχουν ένα όριο και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πυξίδα αποτελεί η επιχειρησιακή τους αποστολή. Η εμπλοκή των Ε.Δ. σε αλλότρια έργα απορροφά προσωπικό (οπλίτες και αξιωματικούς), εκτός της κύριας αποστολής τους και έχει συνέπειες στην εκπαίδευση των μονάδων, στη μαχητική ικανότητα, την εκπαίδευση, αλλά και το ηθικό των Ε,Δ..