13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑνοιχτή επιστολή στους Εθελοντές Μακράς Θητείας

Ανοιχτή επιστολή στους Εθελοντές Μακράς Θητείας

Αγαπητοί συνάδελφοι προέλευσης ΕΜΘ (ΟΠΥ-ΕΠΥ), όπως ήδη ρητώς με τρεις δημόσιες παρεμβάσεις αλλά και άρθρα μου σας έχω ενημερώσει, -αρχής γενομένης από την Ημερίδα της Λάρισας το περασμένο Φθινόπωρο-, αλλά και πρόσφατα στα μέσα της Άνοιξης, το οικείο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε δρομολογήσει νομοτεχνική εργασία με σκοπό την ένταξη των προαχθέντων Αξιωματικών του ν. 4609/2019 στο Β μισθολογικό κλιμάκιο των άρθρων 126 & 127 του ν. 4472/2017, την οποία και είχε συμπεριλάβει και υποβάλει με μορφή σχεδίου τροπολογίας στο Υπουργείο Οικονομικών.

Κατόπιν της τότε επαφής μου με το Υπουργείο Οικονομικών είχα λάβει την διαβεβαίωση του ότι επίκειται να νομοθετήσει υπέρ των νεοπροαχθέντων Αξιωματικών, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος, καθώς όταν το εν λόγω μισθολόγιο θεσπίστηκε δεν προβλέπονταν η προαγωγή των στελεχών προέλευσης ΕΜΘ σε βαθμό Αξιωματικού με συνέπεια την μη πρόβλεψη ανάλογης μισθολογικής υπαγωγής.

Σας ανέφερα επανειλημμένα ότι το παραπάνω θέμα έχει δρομολογηθεί θετικά, πράξη την οποία διαβεβαίωνε και η ΠΟΕΣ που είχε την ανάλογη ενημέρωση.

Όταν εμφανίστηκαν κάποιοι που σας ζητούσαν τα χρήματα σας για να πάτε σε δίκη (σε κάποια χρόνια) -ενώ είχαν γίνει ήδη γνωστά όσα είχαν λάβει χώρα από τις παραπάνω επαφές μου και τα οποία σας είχα κοινοποιήσει αμέσως-, ξαφνιάστηκα από το φαιδρό, το άκυρο αλλά και την όποια πιθανή σκοπιμότητα της συγκεκριμένης πρόσκλησης. Βέβαια, τα δικηγορικά γραφεία έχουν οικονομικούς σκοπούς και δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, οπότε, βλέποντας μια υφιστάμενη νομική εκκρεμότητα διέγνωσαν την δυνατότητα μέσω μιας νόμιμης διεκδίκησης να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους μέσω της μελλοντικής εξυπηρέτησης των δικών σας (ομαδικές αγωγές). Και φυσικά τα ίδια καλώς έπραξαν. Το ζήτημα είναι πόσα από αυτά έδρασαν αυτοβούλως, πόσα κατόπιν αναθέσεως έργου και από ποιους. Ίσως να έχει σημασία για ηθικούς λόγους, ίσως πάλι όχι.  Σας κάλεσα τότε, να ακολουθήσετε την λογική και την συνείδηση σας όταν ήδη ήσασταν κοινωνοί της πληροφόρησης που σας μετέδωσα. Ακόμα περισσότερο, σας κάλεσα να ξοδέψετε τα χρήματα σας σε έναν σκοπό που αξίζει, την οικογένεια σας, και όχι να τα σπαταλήσετε!

Και να που ήρθε η δικαίωση των λόγων μου, αλλά και η δική σας, αφού σοφά πράξατε και δεν παρασυρθήκατε σε άσκοπες δικαστικές δαπάνες.

Ήδη το ΓΕΕΘΑ, με έγγραφο του, επιβεβαιώνοντας τα περί υφιστάμενης νομοτεχνικής μελέτης με σκοπό την ένταξη των νεοπροαχθέντων Αξιωματικών στο Β μισθολογικό κλιμάκιο του ν. 4472/2017 και εν συνεχεία υποβολής σχεδίου τροπολογίας, ζητεί την επαναυποβολή της πρώτης με λεπτομερέστερα στοιχεία ώστε να ενταχθεί με τροπολογία σε σχέδιο νόμου (όποιου Υπουργείου).

Για όσους αμφισβήτησαν τα λόγια μου, την ειλικρίνεια του λόγου μου, αλλά και την δράση της ΠΟΕΣ και των Ενώσεων της Λάρισας και του Βόλου για το παραπάνω θέμα, τους εύχομαι περαστικά, μιαν άλλη φορά …

Συγχαρητήρια στους υπομονετικούς και εγκρατείς συναδέλφους μας. Ήταν μια νίκη όλων όσων δίνουν στην λέξη “ενότητα” ουσία και δεν την αναμασούν χωρίς ανάλογες συμπεριφορές και πράξεις.

Αριστείδης Κασιδόπουλος

Στρατιωτικός Συνδικαλιστής