13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΑνοιχτή επιστολή Δημοσιογράφου της Σάμου στον ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου

Ανοιχτή επιστολή Δημοσιογράφου της Σάμου στον ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ Λόγω του φονικού σεισμού στη Σάμο την 30η Οκτωβρίου 2020 η Σάμος κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αναμένεται η οριοθέτηση της ως σεισμόπληκτης περιοχής.

Αρκετοί γονείς θέλουν να δουν τα παιδιά τους κατά την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω του Lockdown που έχει μπει η χώρα.

Σε επικοινωνία που είχα με αρκετές συναρμόδιες υπηρεσίες μου είπαν ότι ούτε οι εκπρόσωποι τύπου στη Σάμου δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία.

Βάσει του Άρθρο 4 Μετακινήσεις εκτός Περιφερειακής Ενότητας ή Περιφέρειας1. Απαγορεύεται η μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εκτός των ορίων της Περιφέρειας, εξαιρουμένων των περιπτώσεων μετακίνησης, με οποιονδήποτε τρόπο:

α) από και προς την εργασία,

β) για λόγους υγείας,

γ) προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας. Για την πιστοποίηση των λόγων κατ’ εξαίρεση μετακίνησης εφαρμόζονται οι παρ. 3 και 5 του άρθρου 3.2.

Από την εφαρμογή του παρόντος εξαιρείται η μετακίνηση από και προς την Περιφερειακή Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Σας παρακαλώ να δοθεί η δυνατότητα της δημοσιογραφικής κάλυψης στους δημοσιογράφους στη Σάμο παίρνοντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Με εκτίμηση Ιωάννης Μ.Νέγρης δημοσιογράφος του Ρ/Σ 2000FM πρώην στρατιωτικός και κοινοβουλευτικός συντάκτης τηλ 6987441714