13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΑνοιχτές ή κλειστές των Θεοφανίων οι Στρατιωτικές Εκκλησίες;

Ανοιχτές ή κλειστές των Θεοφανίων οι Στρατιωτικές Εκκλησίες;

Του Ηλία Προύφα

Πληθαίνουν τα ερωτήματα αναγνωστών στο kranosgr, σχετικά με την αυριανή λειτουργία των Θεοφανίων, σε εκκλησίες των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι και ενορίες.

Θα είναι ανοιχτές όπως αποφάσισε ή ιερά σύνοδος ή θα ακολουθήσουν άλλες εντολές, είναι το ερώτημα που θέτουν αναγνώστες, οι οποίοι ζητούν να ενημερωθούν για το εάν θα μπορέσουν να εκκλησιαστούν και να λάβουν τον Μέγα Αγιασμό.

Υπάρχουν ιεροί ναοί όπως η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην 1η Στρατιά και ο Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Γ’ΣΣ, που λειτουργούν και ως ενορίες για τους πιστούς της περιοχής.

Προς το παρόν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως σε ότι αφορά την περιοχή ευθύνης της 1ης Στρατιάς, υπάρχει διαταγή του Στρατηγού Διοικητή Βασίλειου Παπαδόπουλου, η οποία αναφέρει ότι οι ναοί θα τελέσουν τη θεία λειτουργία των Θεοφανίων, χωρίς την παρουσία πιστών, δηλαδή με κλειστές τις εισόδους.

Προκειμένου να μην υπάρχουν παρερμηνείες, μήπως θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση από τη Διεύθυνση Θρησκευτικού, για το τι θα γίνει στους ναούς – ενορίες καθώς και σε ιερούς ναούς που βρίσκονται σε στρατιωτικά νοσοκομεία, όπως στο 401 και τελούν θεία λειτουργία;