13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑνοικτή επιστολή του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Σ. προς τον (τέως) Πρόεδρο του ΔΣ...

Ανοικτή επιστολή του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Σ. προς τον (τέως) Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΣΠΕΕΒ-Μ

Ανοικτή επιστολή

προς τον (τέως) Πρόεδρο της ΕΠΕΕΒ-Μ

Λοχαγό Δημήτριο Κοντούρη

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2020

Αξιότιμε κε Λοχαγέ. Αγαπητέ συνάδελφε. Αγαπητέ φίλε και συναγωνιστή Δημήτρη.

Η σκέψη μου τις τελευταίες ημέρες επιστρέφει τέσσερα (4) χρόνια πριν, τότε στο 25άρι. Θυμάσαι; Το τσιπουράδικο στον Βόλο που συναντηθήκαμε, και μέσα από μια ενδιαφέρουσα και από καρδιάς κουβεντούλα, σε παρότρυνα να ασχοληθείς με το συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις και την Ένωση του Βόλου. Ούτε κομματικές ταμπέλες μπήκαν, ούτε «τί μου δίνεις, τι σου δίνω» τέθηκε στο τραπέζι, ούτε αλισβερίσι, ούτε τίποτα. Αγάπη για το συνάδελφο και μόνο. Η χαρά μου όταν σε είδα εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.) δεν μπορείς να φανταστείς πόση ήταν. Η ικανοποίησή μου; Ασ΄ το.

Πίστεψα και συνεχίζω να πιστεύω σε φωνές και μυαλά σαν το δικό σου. Στρατιωτικούς με αγνή καρδιά, πίστη σε ιδανικά και θέληση να προσφέρουν στις/στους συναδέλφους τους, στους συνανθρώπους τους, σε όσες και όσους ζητούν χέρι βοηθείας.

Η από 11.10.2020 επιστολή παραίτησής σου από μέλος του ΔΣ της Ένωσης δεν καταμαρτυρεί τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από την ανωτέρω πίστη μου. Αποδείχτηκες στρατιωτικός με αξίες και ιδανικά. Στρατιωτικός, που από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σου ως Πρόεδρος της Ένωσης Βόλου, θέλησες να κρατήσεις την Ένωση έτσι όπως της αξίζει και έτσι όπως πρέπει να είναι, δίπλα στη/στον συνάδελφο και «ακομμάτιστη».

Πάντα οι αποφάσεις σου αντλούσαν δύναμη από τα μέλη της Ένωσης, γιατί αυτά εξέφραζαν, γιατί σε αυτά και μόνο θα λογοδοτούσες, γιατί από αυτά και μόνο θα ελεγχόσουν. Κέρδισες τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των μελών της Ένωσης, των στρατιωτικών που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα της Μαγνησίας, όλων των στρατιωτικών σε Πανελλήνιο επίπεδο, από τη δραστηριότητά σου και μόνο.

Είμαι σίγουρος ότι η παραίτησή σου θα αφυπνίσει συνειδήσεις. Οι συνάδελφοι του Βόλου σύντομα θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι όποιες «πιέσεις» τυχόν τους ασκηθούν, θα επιστρέψουν στους αποστολείς τους και με κάθε μέσο και τρόπο θα δημοσιοποιηθούν. “Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο” Δημήτρη. Οι συνάδελφοι γνωρίζουν πολλοί καλά ποιος προσφέρει στο σύνολο και ποιος προσπαθεί να εξασφαλίσει το προσωπικό του συμφέρον. Μη φοβάσαι Δημήτρη. Άλλωστε το γνωρίζεις πολύ καλά. Οι συνάδελφοι δεν τρομοκρατούνται, δεν εκφοβίζονται.

Αγαπητέ φίλε Δημήτρη.

Θα είμαι δίπλα σου σε ό,τι με χρειαστείς. Μείνε όπως σε γνώρισα. Το τί κάνεις στην προσωπική σου ζωή και στο πλευρό ποιου είσαι, ουδένα ενδιαφέρει. Τουναντίον, οι καρποί των ενεργειών σου και τα οφέλη που αποκομίζουν οι συνάδελφοί σου, ενδιαφέρουν όλες και όλους.

Το 25άρι υπάρχει ακόμη;