13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑνοίγουν το Σ/Κ οι οργανωμένες πλαζ. Τι ζήτησε για τα ΚΑΑΥ ο...

Ανοίγουν το Σ/Κ οι οργανωμένες πλαζ. Τι ζήτησε για τα ΚΑΑΥ ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος

Του Ηλία Προύφα

Εν όψει του επικείμενου καύσωνα, που θα εισβάλει στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες και θα γίνει αισθητός το Σαββατοκύριακο, ακόμη και με 40αρια, η επιτροπή ειδικών των αρμοδίων υπουργείων, εισηγήθηκε το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών.

Με δεδομένο ότι πολλοί ήταν εκείνοι που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο “συνωστίστηκαν” στις παραλίες και ορισμένοι χωρίς να τηρούν τους κανόνες για αποστάσεις ασφαλείας, η Επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν και οι οργανωμένες πλαζ ώστε “προστατευμένα” οι πολίτες να απολαύσουν τη θάλασσα. Να γίνει δηλαδή η αναγκαία για όλους έξοδος σε συνθήκες ασφάλειας για τη δημόσια υγεία στο πλαίσιο και της σταδιακής άρσης των μέτρων.

Ερωτηματικό ωστόσο παραμένει το τι θα γίνει με τις οργανωμένες πλαζ των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται σε ΚΑΑΥ. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια νεότερη ανακοίνωση για τη λειτουργία τους κάτι που θα γίνει στις 15 Ιουνίου.

Πάντως με δεδομένο ότι η κυβερνητική απόφαση έχει αλλάξει και προκειμένου τα στελέχη με τις οικογένειές τους να απολαύσουν ένα ασφαλές Σαββατοκύριακο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, από το ΓΕΕΘΑ και τα Γ.Ε (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ), να εξετάσουν το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν οι οργανωμένες πλαζ των ΚΑΑΥ, έστω μόνο για μπάνιο, χωρίς εστιατόρια και μπαρ.

Εάν ο χρόνος για την προετοιμασία μέχρι το Σ/Κ επαρκεί και τα Γενικά Επιτελεία μπορέσουν να ανταποκριθούν και να υλοποιήσουν την πρόταση του Υπουργού, τα δικαιούμενα στελέχη θα απολαύσουν ένα ασφαλές και υπέροχο Σαββατοκύριακο.