13.3 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΑννα Μαρία Τσικρικώνη-Φλώρου στον ΕΤ - Το «κλειδί» είναι ένα, η σκληρή...

Αννα Μαρία Τσικρικώνη-Φλώρου στον ΕΤ – Το «κλειδί» είναι ένα, η σκληρή δουλειά

Άγγελος Αγγελίδης – Ελεύθερος Τύπος

Τους λόγους που την ώθησαν να μεταπηδήσει στον β’ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ζητώντας το σταυρό των πολιτών του Βόρειου Τομέα Αττικής, ξεδιπλώνει με συνέντευξή της στον «Ε.Τ.» η Αννα Μαρία Τσικρικώνη-Φλώρου. Η σύζυγος του Α/ΓΕΕΘΑ βάζει θετικό πρόσημο στη θητεία του Γ. Πατούλη, εξηγεί γιατί κατέρχεται με το συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά, αναφέρεται στις δυσκολίες της εκλογικής περιφέρειας και παρουσιάζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Από το 2010 εκλέγεστε δημοτική σύμβουλος Παπάγου – Χολαργού. Εχετε διατελέσει αντιδήμαρχος, αναπληρώτρια δήμαρχος και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Γιατί αποφασίσατε να αλλάξετε «πίστα» και να μεταπηδήσετε στον β’ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Ουσιαστικά δεν μπορούσα να αρνηθώ την πολύ τιμητική πρόσκληση του Νίκου Χαρδαλιά. Σε συνεννόηση και με τον δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο, έκανα τελικά το βήμα στην περιφέρεια. Από τη μια, η πόλη όπου έχω μεγαλώσει και έχω υπηρετήσει ήδη από το 2010 στο πλευρό δύο απόλυτα επιτυχημένων δημάρχων, του Βασίλη Ξύδη και του Ηλία Αποστολόπουλου, και, από την άλλη, η πρόκληση της Περιφέρειας Αττικής, της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, με επικεφαλής του συνδυασμού έναν άνθρωπο της Αυτοδιοίκησης που έχει αποδείξει ότι εργάζεται σκληρά και αποτελεσματικά. Εναν άξιο πολιτικό και αυτοδιοικητικό, και έναν καλό φίλο που τιμώ και εκτιμώ! Θεωρώ ότι για τους πολίτες του Παπάγου – Χολαργού και για τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής ο Ηλίας Αποστολόπουλος και ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι δοκιμασμένες και άριστες επιλογές.

Γιατί με τον Νίκο Χαρδαλιά και το συνδυασμό του «Αττική Μπροστά»;

Γιατί έχει αποδείξει ότι μπορεί. Οποια αποστολή κι αν έχει αναλάβει, όσο δύσκολη κι αν είναι, τα έχει καταφέρει. Και τα έχει καταφέρει με σκληρή δουλειά, με επιμονή, με συνέπεια. Γιατί, επιπλέον, έχει σχέδιο. Είναι άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, γνωρίζει τα προβλήματα, τις παθογένειες και είναι αποφασισμένος να αλλάξει τα πράγματα και να πάμε την Περιφέρεια Αττικής μπροστά!

Πώς κρίνετε το έργο του απερχόμενου περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη;

Ο Γιώργος Πατούλης είναι αυτοδιοικητικός με μακρά πορεία, με εμπειρία και μετρήσιμο έργο. Σε αυτή τη θητεία οι ενέργειες και δράσεις της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν, νομίζω, υποδειγματικές. Επίσης, ο σχεδιασμός και το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο που καταρτίστηκε για ένα νέο ουσιαστικά δίκτυο ομβρίων σε όλη την περιφέρεια είναι μια σοβαρή παρακαταθήκη. Η αναδιοργάνωση επίσης της Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο περιφέρειας νομίζω ότι είναι στον σωστό δρόμο. Προσωπικά θα έβαζα θετικό πρόσημο στο έργο που έγινε. Και σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μάθουμε πια σε αυτή τη χώρα να χτίζουμε πάνω σε ό,τι καλό βρίσκουμε. Οφείλουμε, λοιπόν, να αξιοποιήσουμε ό,τι καλό έγινε και να το πάμε μπροστά!

Εχετε εργαστεί σε επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο. Ποιες πρακτικές θεωρείτε ότι μπορείτε να μεταφέρετε στη δημόσια διοίκηση της περιφέρειας;

Δεν υπάρχουν μυστικά είτε εργάζεσαι στον ιδιωτικό τομέα είτε προσφέρεις στον δημόσιο βίο. Το «κλειδί» είναι ένα: η σκληρή δουλειά! Εχοντας και εμπειρία από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, θεωρώ ότι αξιόλογα στελέχη βρίσκεις και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Και αντίστοιχα παντού υπάρχουν και αυτοί που δεν προσφέρουν όσο μπορούν. Δική μας δουλειά είναι, αξιοποιώντας όλο το ανθρώπινο δυναμικό, να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών. Εκεί κρινόμαστε όλοι, στο αποτέλεσμα.

Στέκεστε στο πλευρό του Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, για πολλά χρόνια. Είναι ο άνθρωπος που σας εμπνέει και σας δίνει δύναμη;

Είμαστε μαζί από πολύ μικρή ηλικία. Εχουμε μεγαλώσει μαζί, έχουμε πορευτεί μαζί πολλά χρόνια, έχουμε το προνόμιο να έχουμε μια όμορφη οικογένεια. Ολα αυτά τα χρόνια έχουμε μάθει ο ένας να στηρίζει τον άλλον. Να είμαστε μαζί, κυρίως στα δύσκολα. Ο Κώστας διαγράφει μια αξιόλογη πορεία στις Ενοπλες Δυνάμεις σε δύσκολους καιρούς και με πολλές προκλήσεις, και είμαι πολύ υπερήφανη για αυτό! Εμείς ως οικογένεια είμαστε δίπλα του. Το ίδιο νιώθω όμως κι εγώ. Νιώθω όλη την οικογένεια να στέκεται δίπλα μου σε κάθε μου βήμα. Νομίζω, αν μας εμπνέει κάτι, είναι μία λέξη μόνο: «μαζί». Αυτό που θα έλεγα ότι έχω ξεχωρίσει και με έχει εμπνεύσει στον σύζυγό μου είναι ότι έχει καταφέρει να κρατήσει τον ακέραιο χαρακτήρα του. Επιπλέον, έχει καταφέρει να είναι ο αρχηγός, ο μπαμπάς, ο σύζυγος και ο παππούς με την ίδια επιτυχία. Με ζήλο, αφοσίωση και κυρίως χωρίς κούραση.

 «ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΕΡΓΑ»

Τον Βόρειο Τομέα Αθηνών απαρτίζουν δώδεκα δήμοι. Ποιο θεωρείτε το σημαντικότερο πρόβλημά του και πόσο εύκολη είναι η προεκλογική εκστρατεία σε… δώδεκα δήμους;

Ο Βόρειος Τομέας από πολλούς χαρακτηρίζεται ως προνομιούχος τομέας. Πρέπει, όμως, να βγούμε από τη λογική των κακώς εννοούμενων «βορείων προαστίων». Πρέπει να δούμε το ζήτημα της κοινωνικής συνοχής, να δούμε τις ανάγκες σε καίριες υποδομές, να προτάξουμε έργα που θα θωρακίσουν τις πόλεις μας απέναντι στην κλιματική κρίση. Οσο για την προεκλογική εκστρατεία, έχει πολλά χιλιόμετρα και πολλές εναλλαγές. Από τις εργατικές πολυκατοικίες της Κάτω Κηφισιάς στους πρόποδες της Πεντέλης και τη βιομηχανική περιοχή της Λυκόβρυσης και της Μεταμόρφωσης στις παρυφές του Υμηττού στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού. Ενδεικτικά αναφέρω αυτές τις γειτονιές για να σας δώσω την πραγματική εικόνα του Βόρειου Τομέα, ενός τομέα που τα έχει όλα και που δεν είναι όλα ρόδινα, όπως πολλοί πιστεύουν.