13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΑνθυπασπιστής Βασιλική Πλεξίδα: Στη Σέριφο για το ετήσιο τάμα η μοναδική επιζήσασα...

Ανθυπασπιστής Βασιλική Πλεξίδα: Στη Σέριφο για το ετήσιο τάμα η μοναδική επιζήσασα του Ελικοπτέρου Χιούι

Του Ηλία Προύφα

Στο αγαπημένο Μοναστήρι, της προστάτιδός της Παναγίας Ακρωτηριανής Σεριφιώτισας Θεραπεύτριας, όπως είναι το προσωνύμιο που έχει δώσει η ίδια η Παναγία, βρέθηκε χθες η Ανθυπασπιστής της Αεροπορίας Στρατού, Βασιλική Πλεξίδα.

Πέντε χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα, με την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου Χιούι, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερα στελέχη του Στρατού Ξηράς, η μόνη διασωθείσα της μοιραίας πτώσης, η τότε Αρχιλοχίας Πλεξίδα, είχε αποδώσει τη σωτηρία της σε θαύμα της Παναγίας Ακρωτηριανής.

Έκτοτε, κάθε χρόνο βρίσκεται στο Μοναστήρι, όπου μαζί με το σύζυγό της και συναδέλφους από το Στρατό Ξηράς και κυρίως από την Αεροπορία Στρατού, τιμούν τη χάρη της Παναγίας.

Όπως ανέφερε η ίδια, 

”Μας αξίωσε ο Θεός για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στις 13 Ιουλίου να εορτάσουμε την μία εκ των τριών θαυματουργών εικόνων, της Παναγίας Μεταλλειορυχίτισας και ταυτόχρονα την Ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία για την διάσωση μου και την πλήρη και ταχεία ανάρρωση μου από την Παναγία μας την Ακρωτηριανή Σεριφιώτισα Θεραπεύτρια!!!

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά, μας χάρισαν με την παρουσία τους αρκετοί Αξιωματούχοι τόσο του Στρατού Ξηράς όσο και της Πολεμικής Αεροπορίας μετά των οικείων των, όπου υπερέβησαν αντίξοες καταστάσεις λόγω απόστασης, αφού όλοι διαμένουν σε μακρινά μέρη της Πατρίδας μας!

Επίσης παρέστη ο Δήμαρχος της Σερίφου κ. Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Ράμπιας, ο πρώην Δήμαρχος κ. Αντώνης Αντωνάκης και πλήθος κόσμου.

Εύχομαι η Χάρη της Παναγίας μας να μας ενδυναμώνει στην Πίστη που είναι το μεγαλύτερο όπλο μας, να μας στηρίζει και να μας καθοδηγεί ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα έσχατα γεγονότα τα οποία ήδη βιώνουμε!!!”