13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑνησυχητική σύσταση της Υπουργού Εσωτερικών Γερμανίας: Πρέπει να έχουμε τρόφιμα για 10...

Ανησυχητική σύσταση της Υπουργού Εσωτερικών Γερμανίας: Πρέπει να έχουμε τρόφιμα για 10 ημέρες

Τη στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται αυξάνοντας την ανησυχία στις αγορές και την εφοδιαστική αλυσίδα, σε παγκόσμιο επίπεδο, η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας κάλεσε τους πολίτες της χώρας να λάβουν προφυλάξεις ώστε να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση μιας κρίσης.

Μέσω συνέντευξής της στην Handelsblatt, η υπουργός δήλωσε πως «οι Γερμανοί πολίτες καλό θα είναι να είναι εφοδιασμένοι στα σπίτια τους με βασικές προμήθειες σε τρόφιμα». Η Νάνσι Φέζερ αιτιολόγησε, λέγοντας ότι η Γερμανία κινδυνεύει από κυβερνοεπιθέσεις, ικανές να προκαλέσουν καταστροφές σε βασικές υποδομές ύδρευσης και παροχής ηλεκτρικού.

Μάλιστα αναφέρθηκε σε μία λίστα που δημοσίευσε η Πολιτική Προστασία της Γερμανίας, η οποία παρουσιάζει ένα παράδειγμα έκτακτης προμήθειας τροφίμων.

«Ο στόχος είναι να μπορούμε να επιβιώσουμε για δέκα ημέρες χωρίς να πάμε για ψώνια», είπε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας. Ένα παράδειγμα τροφίμων που, σύμφωνα με την υπουργό, θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες ενός ανθρώπου για δέκα ημέρες, παρουσιάζεται στην ακόλουθη λίστα:

Πόσιμα υγρά: 20 λίτρα
Δημητριακά, προϊόντα δημητριακών, ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι: 3,5 κιλά
Λαχανικά, όσπρια: 4 κιλά
Φρούτα, ξηροί καρποί: 2,5 κιλά
Γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα: 2,6 κιλά
Ψάρια, κρέας, αυγά ή ολόκληρα αυγά σε σκόνη: 1,5 κιλό
Λίπη, λάδια: 0,375 κιλά

Ταυτόχρονα, η υπουργός έδωσε έμφαση στη σημασία της Πολιτικής Προστασίας, στην οποία δίνει «υψηλή προτεραιότητα».

«Πρέπει να επιταχύνουμε τώρα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσεις – πανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τους κινδύνους του πολέμου», είπε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και πρόσθεσε πως πρέπει να γίνει κατάλληλος έλεγχος για να βρεθούν τα προστατευτικά μέτρα που είναι απαραίτητα. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τεχνικά ζητήματα, «αλλά και προμήθειες για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικές προμήθειες», είπε.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbeast.gr