13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΑνεμβολίαστοι υγειονομικοί: Θα δοθούν αναδρομικά χρήματα; – Η απάντηση Πλεύρη

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Θα δοθούν αναδρομικά χρήματα; – Η απάντηση Πλεύρη

Την εκτίμηση ότι αυτήν την εβδομάδα θα δημοσιευθεί η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς εξέφρασε ο αρμόδιος υπουργός, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Πιστεύω ότι αυτήν την εβδομάδα θα έχουμε την απόφαση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα ορίζει η απόφαση. Θα συμμορφωθούμε απέναντι στην απόφαση» τόνισε ο κ. Πλεύρης.

«Εγώ είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που δεν θέλω κάποιος που είναι ανεμβολίαστος γιατρός να με περιθάλψει. Θεωρώ ότι αυτό έχει επικινδυνότητα στο κομμάτι της δημόσιας υγείας. Για αυτόν τον λόγο διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι μόλις πάρουμε την απόφαση θα συγκληθεί η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για να ορίσει το πρωτόκολλο το οποίο θα πρέπει να εφαρμόζεται ώστε από αυτήν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κινδυνεύει όσο γίνεται λιγότερο γίνεται η δημόσια υγεία »  σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Κάποιοι με έχουν κατηγορήσει. Σέβομαι  απόλυτα τη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Από εκεί και πέρα οι δικαστές κρίνουν με γνώμονα τα δικαιώματα που ορίζει το Σύνταγμα. Εγώ ως υπουργός Υγείας οφείλω να πάρω τα μέτρα ώστε να μην διακινδυνεύσει η δημόσια υγεία- τηρώντας την απόφαση του ΣτΕ» συμπλήρωσε.

 Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Τι  αναφέρει η πρώτη απόφαση του ΣτΕ

Εν συνεχεία μίλησε για το περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. « Η πρώτη απόφαση της Ολομέλειας είχε αναφέρει ότι δεν μπορούν ουσιαστικά αυτοί οι άνθρωποι να απομακρυνθούν από το σύστημα υγείας αλλά θα πρέπει να παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και βάσει αυτών να παραμένουν ή όχι σε αναστολή. Το απόσπασμα από το τρίτο τμήμα του ΣτΕ  λέει ότι είναι συνταγματικό το μέτρο ως προς την εφαρμογή του. Ωστόσο η τελευταία ανανέωση που έχει γίνει είναι κατά την εκτίμηση του τρίτου τμήματος  του ΣτΕ  πως δεν δικαιολογούνταν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που υπήρχαν, δεν υπήρχε δηλαδή αιτιολογία» σημείωσε.

 Αναδρομικά:  Θα δοθούν στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς;

Tέλος ρωτήθηκε εάν θα δοθούν αναδρομικά ποσά στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς επειδή δεν πληρώνονταν εν μέσω πανδημίας. «Η απόφαση αυτή αφορά από τον Μάιο και μετά .Η απόφαση αυτή δεν εξετάζει τέτοιο θέμα. Άρα δεν τίθεται  θέμα αναδρομικών » απάντησε και επανέλαβε πως « εάν κάποιος προσφύγει από εδώ και πέρα με άλλη αιτιολογία, είναι θέμα δικαστηρίων, αλλά δεν τίθεται θέμα αναδρομικών».

ΠΗΓΗ: https://www.enikonomia.gr