13.3 C
Athens
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΑνασχηματισμός και σε Γενικούς Γραμματείς. Σταθερός ο Αντώνης Οικονόμου. Σε θέση Γ.Γ...

Ανασχηματισμός και σε Γενικούς Γραμματείς. Σταθερός ο Αντώνης Οικονόμου. Σε θέση Γ.Γ ο Θανάσης Βάλαρης

Του Ηλία Προύφα

Εάν δεν είχε προκύψει η εμπλοκή με τον Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη στο υπουργείο πολιτική προστασίας, το πιθανότερο είναι πως ένα από τα θέματα, που θα απασχολούσε σήμερα την πολιτική επικαιρότητα, θα ήταν και ο ανασχηματισμός των Γενικών Γραμματέων της Κυβέρνησης.

Είναι κάτι που το Μαξίμου και συγκεκριμένα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το επιθυμεί και θα κάνει πράξη. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, σκοπός του ήταν να ανέβει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με πλήρη ανασχηματισμένη την κυβέρνηση, γι’ αυτό εκτός από τους υπουργούς και υφυπουργούς, είχε έτοιμη και την αξιολόγηση του έργου των Γενικών Γραμματέων.

Ωστόσο η μη συγκρότηση ακόμη του υπουργείου πολιτικής προστασίας και η εξεύρεση μέχρι και σήμερα, του κατάλληλου προσώπου για την υπουργική θέση, έχει μεταθέσει τις όποιες αλλαγές, εκτός απροόπτου, για αργότερα.

Τι προβλέπεται όμως να συμβεί όταν υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας;

Ακλόνητος από τη θέση του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εμφανίζεται σύμφωνα με όλα τα σενάρια, ο νυν Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου. Ο Θεσσαλονικιός Δικηγόρος θεωρείται η ήρεμη, ψύχραιμη και υπολογίσιμη, για τους γνωρίζοντες δύναμη, του ΥΠΕΘΑ.

Για τους λόγους που πολλές φορές μέσα από το kranosgr έχουμε αναφέρει, ο ισχυρός Γενικός Γραμματέας Αντώνης Οικονόμου, δεν πρόκειται να μετακινηθεί, παρά μόνο όταν ράψει υπουργικό κοστούμι.

Από την άλλη κοστούμι Γενικού Γραμματέα, αλλά όχι ”χακί”, είναι πολύ πιθανό να ράψει ο ”σικάτος” στο ντύσιμο, όπως σχολιάζεται στους διαδρόμους του Πενταγώνου, Διευθυντής του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, Θανάσης Βάλαρης.

Αποτελεσματικός στη θέση που κατέχει, βάζει πλώρη για αλλού…

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομά του ακούγεται για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής και παρά τα όσα ο ίδιος λέει ότι, ”δεν πρόκειται να αφήσει το Νίκο”, δύσκολα θα αρνηθεί μια πρόταση του Μεγάρου Μαξίμου και συγκεκριμένα του Διευθυντή του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Κοντός ψαλμός λοιπόν αλληλούια…