13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑνανέωση θητείας ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κων. Φλώρου: ''Ψήφος εμπιστοσύνης από τα στελέχη''

Ανανέωση θητείας ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κων. Φλώρου: ”Ψήφος εμπιστοσύνης από τα στελέχη”

Του Ηλία Προύφα

Η προχθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που πραγματοποιήθηκε μετά τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό και την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση, ”έβγαλε” την είδηση στους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν κυβερνητικό ρεπορτάζ, πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανανεώσει τη θητεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, για ένα ακόμη χρόνο στην ηγεσία των ΕΔ.

Όπως δημοσιεύσαμε από την πρώτη στιγμή στο kranosgr.com, η απόφαση αυτή, η οποία θα επικυρωθεί επίσημα στον προβλεπόμενο χρόνο που είναι ο Ιανουάριος, ήταν αναμενόμενη και δίκαιη για το πρόσωπο του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος εάν το δει κανείς ψύχραιμα και αντικειμενικά, έξω από οποιεσδήποτε προσωπικές φιλοδοξίες, προτιμήσεις, πολιτικές επιρροές κλπ, κλπ, μόνο θετικά προσέφερε στο στράτευμα.

Επί αρχηγίας του οι Ένοπλες Δυνάμεις, αντιμετώπισαν επιτυχώς, δύσκολες έως επικίνδυνες καταστάσεις, που λίγο έλειψαν να μετατραπούν αν όχι σε σύρραξη, σε θερμό επεισόδιο…

Επιτυχώς αντιμετώπισαν και τη λαθροεισβολή, που ξεκίνησε με τις πλάτες της Τουρκίας, στον Έβρο.

Επιτυχώς αντιμετώπισαν και συνέβαλαν τα μέγιστα στην πανδημία του κορονοϊού, όπως και σε όλες τις έκτακτες καταστάσεις που αντιμετώπισε η χώρα με φυσικές καταστροφές.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αναβαθμίστηκαν στον ύψιστο βαθμό. Νέα στελέχη, νέα όπλα για τους τρεις κλάδους και νέες μάχιμες διευθύνσεις, όπως η απαραίτητη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, με υπογραφή Φλώρου.

Τα στελέχη που και νου έχουν και γνώση, από την πρώτη στιγμή της κυβερνητικής διαρροής, τόσο στο Αθηναϊκό Πρακτορείο καθώς στα ΜΜΕ των Αθηνών για την παραμονή του Στρατηγού Φλώρου, στην ηγεσία των ΕΔ, εκφράστηκαν θετικά κάτι που οφείλουμε να καταγράψουμε και να παραθέσουμε.

Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών με τα οποία συνομιλήσαμε και σχολίασαν την πρόθεση της Κυβέρνησης, τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ της παραμονής του Στρατηγού Φλώρου στο στράτευμα.

Αυτό δείχνει πολλά… Ψήφο εμπιστοσύνης στελεχών, αλλά και πολιτών που δεν έχουν σχέση με το στράτευμα, είναι δύσκολο κανείς να λάβει…

Ο Στρατηγός Φλώρος, φαίνεται πως το πέτυχε.