13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΠΕΕΒ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΠΕΕΒ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2020

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε χθες για την από καρδιάς επιστολή παραίτησης του τέως, πλέον, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου – Μαγνησίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.-Μ.), από μέλος του ΔΣ.

Το συνδικαλιστικό κίνημα στις ΕΔ ουκ ολίγα έχει υποφέρει τα τελευταία έτη όπου πολλοί και διάφοροι θεώρησαν ότι υφίσταται πεδίον δόξης λαμπρόν να εξωτερικεύσουν τα όποια σχέδιά τους.

Όλες και όλοι γνωρίζουν ότι η ιδέα της συλλογικής έκφρασης στις Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησε το 2004. Το 2012 αποκτώντας τη δικαστική επισφράγιση της συνταγματικότητάς της (με απόφαση του Αρείου Πάγου) ιδρύθηκαν οι πρώτες ενώσεις στρατιωτικών, μέσα από όλες και όλους εσάς που μας εμπιστεύτηκαν, πιστεύοντας στους καλοπροαίρετους και ειλικρινείς σκοπούς μας. Το 2103 ιδρύθηκε η Ομοσπονδία μας, γέννημα – θρέμμα των αγώνων μας, οι οποίοι είχαν ήδη καταγράψει μικρές και μεγάλες νίκες με αποκορύφωμα τις καταδικαστικές για το Δημόσιο αποφάσεις που αφορούσαν τις αντισυνταγματικές περικοπές των μισθών μας και οδήγησαν στην τελική και οριστική επιστροφή τους στις οικογένειές μας. Το 2016 το ρυάκι είχε ήδη μετατραπεί σε ποτάμι ξεχειλίζοντας την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας, αναγκάζοντας την τότε κυβέρνηση να νομοθετήσει τον συνδικαλισμό στις ΕΔ, για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Χώρας. Το 2017 το συνδικαλιστικό κίνημα είχε γιγαντωθεί τόσο πολύ που απειλούσε ευθέως κάθε κακόβουλη πολιτική σκέψη που θα συρρίκνωνε ή θα καταργούσε εργασιακά κεκτημένα μας. Ο σκόπελος αυτός έπρεπε με κάθε τρόπο να ξεπεραστεί. Πώς; Μα με την ίδια τακτική που χρόνια τώρα στην Ελλάδα δουλεύουν κάποιοι. Άλλωστε τα κάστρα πέφτουν από μέσα.

Από την παραπάνω ανασκόπηση, δεν μας προκαλεί πλέον εντύπωση η παραίτηση του – τέως πλέον – Προέδρου της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β. – Μ. Πόσο δε μάλλον το κείμενο που την ακολουθεί. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ αντιλαμβάνονται τα πάντα. Η Π.Ο.Ε.Σ. απέκτησε απίστευτη και αστείρευτη εμπειρία.

Είναι προφανές ότι το άρρωστο κλίμα που, τεχνηέντως, έχουν επιβάλλει κάποιοι, από το 2016, με αγωγές, μηνύσεις, εξώδικα και απαιτήσεις για διώξεις στρατιωτικών και δημοσιογράφων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η λύση σε αυτό, φυσικά και δεν είναι οι διάφορες φήμες περί «ρυθμίσεων» που διαιωνίζονται δίχως ποτέ να διαψεύδονται, αλλά να καθαρίσει επιτέλους το τοπίο από όλους αυτούς που κάθε τόσο παριστάνουν τους ρυθμιστές των πάντων. Δυνάμεις και πόροι που καταναλώνονται καθημερινώς σε δικαστικούς ακτιβισμούς πρέπει να στραφούν εναντίον του πραγματικού εχθρού των εργασιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων στρατιωτικών και όχι εναντίον των ίδιων των συναδέλφων τους.

Η Π.Ο.Ε.Σ. δηλώνει παρούσα και δίπλα σε κάθε συνάδελφο που διώκεται αγωνιζόμενος για τα δίκαια αιτήματά του και για να ακούγεται η φωνή του όσο το δυνατόν πιο δυνατά, μακριά από κομματικά γραφεία και ρουσφέτια. Δηλώνει δίπλα σε κάθε συνάδελφο η φωνή του οποίου ασκούνται πιέσεις να φιμωθεί.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠρόεδροςΤσουκαράκης ΑνέστηςΣχης (ΣΔΓ)6974365800Ο Γεν. ΓραμματέαςΚατσανεβάκης ΙωάννηςΣγός (ΥΑΔ)6983503514