13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΑνάμεσα στους 15 ''συγκεντρωσιάρχες'' του Κυρ. Μητσοτάκη ο ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς

Ανάμεσα στους 15 ”συγκεντρωσιάρχες” του Κυρ. Μητσοτάκη ο ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς

Θανάσης Φουσκίδης

Ο συντονισμός μεταξύ τους και η στρατηγική που έχει δομηθεί στον «πόλεμο των εντυπώσεων»

Μπορεί οι προεκλογικές συγκεντρώσεις των πολιτικών αρχηγών τα τελευταία χρόνια να µη θυµίζουν σε τίποτα τα… µεγαλεία των πρώτων δεκαετιών µετά τη Μεταπολίτευση, ωστόσο ο παλµός των οµιλιών και της δραστηριότητας ανά την ελληνική περιφέρεια έχει σε κάθε περίπτωση κοµβικό ρόλο στο µέτωπο των εντυπώσεων ενόψει της κάλπης.

Ως εκ τούτου, τα πρόσωπα που εµπλέκονται στη σχετική εξίσωση, ιδιαιτέρως για τη Ν.∆., η οποία παρά τη µετάλλαξη του πολιτικού συστήµατος από το 2010 και µετά έχει διατηρήσει ισχυρές αναφορές σε οργανωτικό επίπεδο,έχουν παραδοσιακά περίοπτη θέση στο πλέγµα της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος αποτελεί τον «δίαυλο» µεταξύ Μαξίµου και Πειραιώς, µεταφέροντας απευθείας τις κατευθύνσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς τον οργανωτικό µηχανισµό. Ο γραµµατέας της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης, έχει τη «γενική εποπτεία» της λειτουργίας της Πειραιώς, ενώ σε ό,τι αφορά τις περιοδείες (από το χρονοδιάγραµµα µέχρι και τον καθορισµό του προγράµµατος) βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση µε τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάση Νέζη, προκειµένου να οριστικοποιούν το πρόγραµµα και τις επιµέρους συναντήσεις και δράσεις του πρωθυπουργού.

nd

Την ίδια στιγµή, ο πολύπειρος γραµµατέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης, έχει επιφορτιστεί µε τον συντονισµό και την κινητοποίηση των στελεχών των Τοπικών και Νοµαρχιακών Οργανώσεων, προκειµένου οι συγκεντρώσεις και οι επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι οργανωτικά αλλά και από πλευράς κινητοποίησης και συµµετοχής άρτιες και επιτυχυµένες.
Την κάθε λεπτοµέρεια αναφορικά µε τα logistics, τους χώρους, τη γενική οργάνωση και τα πιο τεχνικά ζητήµατα, υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας Επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Κύρας Κάπη, έχει επωµιστεί ο νέος γενικός διευθυντής της Ν.∆., Γιάννης Σµυρλής, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα πριν από λίγες μέρες, συνεπικουρούµενος από τον αναπληρωτή του, Νίκο Παπουτσή, και τον συντονιστή της Γενικής ∆ιεύθυνσης, Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μπρατάκος, Μαρινάκης, Νέζης, Κονταδάκης, Κάπη, Σµυρλής, Χαρδαλιάς, Παπουτσής και Παπαγεωργίου ανάµεσα στο «βαρύ πυροβολικό» της Πειραιώς

Παράλληλα, η πρώτη δίνει τις κατευθύνσεις και στον τοµέα της ειδησεογραφικής κάλυψης της δραστηριότητας και των συγκεντρώσεων του πρωθυπουργού, καθώς και στην επιλογή των εικόνων που θα αντλούν τα έντυπα και ηλεκτρονικά µέσα ενηµέρωσης. Παρεµπιπτόντως, ο κάµεραµαν που ακολουθεί κατά πόδας τον πρωθυπουργό στις επίσηµες εµφανίσεις του και στις επαφές του µε τους πολίτες είναι ο ∆ηµήτρης Παπαµήτσος, ενώ την εποπτεία του φωτογραφικού υλικού έχει ο Αλέξης Παπαχρήστος. Σε ό,τι αφορά τη σκηνοθετική επιµέλεια των συγκεντρώσεων, σε αντίθεση µε ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, αυτή τη φορά τον ρόλο του «γαλάζιου» Μπιρσίµ θα κατέχουν εκ περιτροπής οι σκηνοθέτες που θα επιστρατεύονται από την ΕΡΤ. Το µοτίβο θα ισχύει κατά βάση και για τις οµιλίες των άλλων πολιτικών αρχηγών.

Τα ζητήµατα επικοινωνίας των εκτός έδρας παρουσιών του πρωθυπουργού «τρέχουν», εκτός των άλλων, και ο αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Χρήστος Ζωγράφος, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας ∆ηµοκρατίας, Νίκος Ρωµανός, και η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.∆. για τα Περιφερειακά Μέσα, Ελενα Σώκου. Οπως γίνεται αντιληπτό, στις αρµοδιότητες της επικοινωνιακής οµάδας εντάσσεται και ο τρόπος εκποµπής των µηνυµάτων που επιθυµεί να περάσει το πρωθυπουργικό επιτελείο σε κάθε εξόρµηση, καθώς και η οργάνωση των συνεντεύξεων στα τοπικά ΜΜΕ, ένα µοντέλο το οποίο υιοθετήθηκε από τον πρωθυπουργό εδώ και µερικούς µήνες και θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχηµένο.

Στο team της Πειραιώς, λόγω και της προηγούµενης εµπειρίας του, προστέθηκε ο υφυπουργός Αµυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα έχει ενεργό συµµετοχή στην προετοιµασία του στελεχιακού δυναµικού για τις εµφανίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, διατηρώντας ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας µε αυτοδιοικητικά στελέχη και τοπικούς παράγοντες. Τέλος, ο υφυπουργός Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος έχει εγκατασταθεί επίσης εσχάτως στο «γαλάζιο» κοµµατικό στρατηγείο, είναι επιφορτισµένος µε τα καθήκοντα τόσο της ανάλυσης δεδοµένωνόσο και και του ευρύτερου συντονισµού του διαδικτυακού σκέλους της προεκλογικής καµπάνιας της Νέας ∆ηµοκρατίας. Με βάση, µάλιστα, τις µετρήσεις σε κάθε περιοχή, είναι εκείνος που έχει την ευθύνη της εισήγησης των κεντρικών στόχων της υπό εξέλιξη προεκλογικής καµπάνιας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λαµβάνοντας υπόψη τις καταγραφές για τις προτεραιότητες των πολιτών και φυσικά τα πεπραγµένα της κυβέρνησης, σχετικά.