13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑκάρ – «Η Ελλάδα ντυμένη με προβιά αρνιού προσπαθεί να παίξει το...

Ακάρ – «Η Ελλάδα ντυμένη με προβιά αρνιού προσπαθεί να παίξει το θύμα»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προέβη ο τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας σε εκδήλωση, αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. «Έχουμε κάποια προβλήματα με την Ελλάδα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο. Τα προβλήματα αυτά γίνονται πιο βαθιά λόγω της λαϊκίστικης και αδιάλλακτης συμπεριφοράς ορισμένων Ελλήνων πολιτικών, που δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο και είναι εκτός πραγματικότητας».

Μάλιστα, σύμφωνα με το sigmalive.com, είδε… καλοπροαίρετες εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο, τη στιγμή που «η Ελλάδα προσπαθεί να δώσει την εικόνα μιας χώρας θύματος, διαστρεβλώνοντας κάθε είδους δεδομένα, ντυμένη με προβιά αρνιού για να καλύψει τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες».

Όπως είπε «καταφεύγει στην ΕΕ δημιουργώντας μια τεχνητή αντίληψη περί απειλής και σχηματίζει συμμαχίες εντός συμμαχίας, ενώ για να λύσει τα προβλήματά της με την Τουρκία προσπαθεί να τα αναγάγει σε προβλήματα Τουρκίας-ΕΕ-ΗΠΑ ή Τουρκίας-ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα ενεργεί ενάντια στο διεθνές δίκαιο, την κοινή λογική και τα ιστορικά γεγονότα σχεδόν σε κάθε ζήτημα μεταξύ μας» υποστήριξε.

12 μίλια, αποστρατιωτικοποίηση, κυριαρχία νησιών

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο τούρκος υπουργός Άμυνας απέκρουσε κατηγορηματικά το σενάριο της επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια, ενώ επανάφερε το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και του Καστελόριζου, όπως επίσης και της κυριαρχίας ορισμένων νησιών.

«Δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί με βάση τη λογική και το δίκαιο να θέλει ο γείτονάς μας να επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά του ύδατα στα 12 μίλια και να ισχυρίζεται ότι έχει 10 μίλια εναέριο χώρο παρά τα 6 μίλια χωρικών υδάτων του. Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια πρακτική στην ιστορία, ούτε σήμερα ούτε στο διεθνές δίκαιο».

Ο Ακάρ δήλωσε ότι η Ελλάδα παραβίασε το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης σε τουλάχιστον 16 από τα 23 νησιά, όπως προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες και ιδιαίτερα η συνθήκης της Λωζάνης.

«Επιπλέον, με την συμπερίληψη αυτών των νησιών σε διάφορες ασκήσεις, του ΝΑΤΟ και τρίτων χωρών, οι χώρες αυτές γίνονται εργαλείο στις δικές τους διεκδικήσεις. Η Ελλάδα προσπαθεί να τις εξαπατήσει, διεκδικεί κυριαρχία σε νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με κάποια συνθήκη και μάλιστα βάζει κάποια από αυτά τα νησιά προς πώληση» δήλωσε.

ΠΗΓΗ: https://www.tovima.gr