13.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΑθόρυβα για τον συνάνθρωπο...

Αθόρυβα για τον συνάνθρωπο…

Του Ηλία Προύφα

Ένας νέος άνθρωπος, ο Θεόδωρος Μαγιόγλου, στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, έφυγε προθχές από τη ζωή, χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Πρόκειται για τον Πιλότο των Α/Φ Mirage 2000-5, της 114 ΠΜ, Θοδωρή Μαγιόγλου, ο οποίος κατέληξε σε νοσοκομείο της Γαλλίας.

Η στήριξη της οικογένειας και οι προσπάθειες των ιατρών σε Ελλάδα και Εξωτερικό τεράστιες, όμως τεράστια ήταν η γεναιότητα και το σθένος με το οποίο αντιμετώπισε ο Θοδωρής τον καρκίνο, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει.

Πλέον η ψυχή του Θοδωρή ”πετάει” στους ουρανούς απ΄όπου θα βλέπει την αγαπημένη του σύζυγο και τα δυο του παιδιά.

Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης του θανάτου του άτυχου πιλότου, που σκόρπισε θλίψη στη μεγάλη οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, οι επιστροφές που είχαμε από γνωστούς και φίλους του εκλιπόντος ήταν πάρα πολλές, κυρίως για το ρόλο και της στήριξη της υπηρεσίας κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Ιδιαίτερα έγινε αναφορά στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα, Αντώνη Οικονόμου, τόσο από κύκλους της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα καθώς και από το περιβάλλον της οικογένειας, για τις προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου ο Θοδωρής να έχει την καλύτερη ιατρική αντιμετώπιση.

Είναι σίγουρο ότι ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Οικονόμου, όπως γνωρίζουμε το χαρακτήρα του, δεν θα ήθελε να επεκταθούμε στο θέμα, όμως οφείλουμε να το κάνουμε. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που αθόρυβα έχει βοηθήσει ασθενείς και οικογένειες στελεχών και πολιτικού προσωπικού, ειδικά στο 424 ΓΣΝΕ, όπως πιστεύουμε θα μπορούσε να επιβεβαιώσει, τόσο ο Υποστράτηγος (Ι) Γεώργιος Γκούβας, όσο και η Ταξίαρχος (ΥΝ) Μαρία Πουρτζιτάκη.

Με αυτές τις αυθόρμητες ανιδιοτελείς ενέργειες, έχει συνδέσει το όνομά του ο Γ.Γ και όταν θα έρθει η ώρα του… ταμείου της ζωής, όπως το έχουμε γράψει ξανά, θα εισπράξει από ανιδιοτελείς συνανθρώπους μας τα αναμενόμενα…