13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Φλώρος: Στη Σύμη τον τιμούν και στην Αλεξανδρούπολη τον...

ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Φλώρος: Στη Σύμη τον τιμούν και στην Αλεξανδρούπολη τον καλούν στα ”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

Του Ηλία Προύφα

Η συνεισφορά των ΕΔ, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στις ακριτικές περιοχές του Έβρου και των Νησιών του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, είναι σε όλους γνωστή, σημαντική και κυρίως αναγνωρίσιμη από τους ίδιους του κατοίκους.

Στο kranosgr.com, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην συνδρομή αυτή με απτά παραδείγματα, όπως οι δηλώσεις αυτοδιοικητικού στελέχους από την περιοχή του Σουφλίου, για το πρόσωπο του ΑΓΕΕΘΑ και τις ενέργειες που έκανε για την περιοχή καθώς και για τη συνεισφορά, σε νησιά και νησίδες του Αιγαίου κυρίως με τη ΜΟΜΚΑ και το υγειονομικό των ΕΔ, που διέθεσε άμεσα όταν απαιτήθηκε.

Η προσφορά αυτή όπως αναφέραμε είναι αναγνωρίσιμη από τους ίδιους τους κατοίκους, όπως της Σύμης, οι οποίοι την ερχόμενη Δευτέρα και στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 8η Μαϊου 1945, όπου οι Γερμανοί παρέδωσαν τη Σύμη στου συμμάχους, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του νησιού.

Λίγες ημέρες αργότερα και αφού επιστρέψει από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, είναι πολύ πιθανό (δεν έχει ”κλειδώσει” ακόμη), να παρευρεθεί στα ”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” της Αλεξανδρούπολης, όπου προσεκλήθη από τις αρχές.

Από πλευράς 12ης Μεραρχίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, θα συμμετάσχουν με πεζοπόρα τμήματα στην παρέλαση της πόλης καθώς και σε όλες τις διοργανώσεις του Δήμου και της Εκκλησίας.