13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Φλώρος: Η Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδος - ΗΠΑ σε απόγειο και...

ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Φλώρος: Η Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδος – ΗΠΑ σε απόγειο και έπεται συνέχεια!

Του Ηλία Προύφα

”Η Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδος – ΗΠΑ σε απόγειο και έπεται συνέχεια!”. Με τη φράση αυτή όλο νόημα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της επίσκεψης της Υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, στη χώρα μας Σέλεστ Γουόλαντερ.

Γνώριμη με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, με τον οποίο είχε συναντηθεί το περασμένο καλοκαίρι στο Αμερικανικό Πεντάγωνο, η ΥΦΕΘΑ των ΗΠΑ, είχε συζητήσει με τον ΑΓΕΕΘΑ, για την αρχιτεκτονική άμυνας και ασφάλειας του Ευρω-Ατλαντικού χώρου και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των ευρύτερων επιπτώσεών της, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, καθώς και για την διαρκή ενίσχυση της Στρατιωτικής Συνεργασίας και των κοινών δράσεων Ελλάδος και ΗΠΑ, τόσο στο πλαίσιο της επικαιροποίησης της MDCA όσο και στον τομέα της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και στενής συνεργασίας.

Χθες και την ώρα που ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζων Μπάιντεν, βρισκόταν στο Κίεβο και ο ΥΠΕΞ του Άντονι Μπλίνκεν, ετοιμαζόταν να μεταβεί στην Αθήνα, η Αμερικανίδα ΥΦΕΘΑ, συνοδευόμενη από τον Έλληνα ομόλογό της Νίκο Χαρδαλιά και τον ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, επισκεπτόταν την έδρα της 110 ΠΜ στη Λάρισα, όπου φιλοξενούνται τα MQ-9 Reaper, τη 12η Μεραρχία και τη ”Σούδα του Βορρά”, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ σήμερα έγινε δεκτή στο ΥΠΕΘΑ και από τον Υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Η Ελληνοαμερικανική στρατιωτική συνεργασία βρίσκεται στα καλύτερα της και ορθά όπως τονίζει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος,(ο οποίος έβαλε γερή ”πλάτη”) έπεται συνέχεια. Οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε καθιστούν απαραίτητη την ενίσχυση αυτής της συνεργασίας!