13.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Φλώρος: Άμεση συνδρομή των ΕΔ στο τραγικό ναυάγιο της...

ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Φλώρος: Άμεση συνδρομή των ΕΔ στο τραγικό ναυάγιο της Πύλου

Του Ηλία Προύφα

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τουλάχιστον 78 νεκροί έχουν ανασυρθεί έως τώρα από τη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου μετά το ναυάγιο αλιευτικού πλοίου που μετέφερε παράτυπα μετανάστες.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό και άλλων αγνοουμένων συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και αεροσκάφη. Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 104 άτομα.

Όλοι οι επιβαίνοντες του αλιευτικού σκάφους αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου έχει οργανωθεί υποδοχή σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη και ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού.

Όσον αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, από την πρώτη στιγμή ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος ενημερώθηκε από τους επιτελείς του, έδωσε εντολή οι ΕΔ, να συνδράμουν ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών του ναυαγίου της Πύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, οι ΕΔ μέχρι στιγμής συμμετέχουν με μία φρεγάτα του ΠΝ, ένα αεροσκάφος C-130 και ένα Ε/Π Super Puma της ΠΑ και με ένα Ε/Π S-70 του ΠΝ.