13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρος: Αναβάθμιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στελεχών και οπλιτών από...

ΑΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρος: Αναβάθμιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στελεχών και οπλιτών από το ΕΚΠΑ

Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Αναπληρωτή Κοσμήτορα και Πρόεδρο της Επιτροπής Ερευνών στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ)  Καθηγητή Δρ. Θεόδωρο Ε. Λιόλιο.

            Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση των Ευελπίδων και στην δυνατότητα επιπλέον αναβάθμισή της, καλύπτοντας την ανάγκη για διαρκή εμπλουτισμό των δεξιοτήτων, ικανοτήτων και γνώσεων των σπουδαστών της Σχολής.

            Επίσης, και στο πλαίσιο της ιδιότητας του κ. Λιόλιου ως ακαδημαϊκού υπεύθυνου Προγραμμάτων Επιστημών Ασφαλείας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και κατάρτισης (e-learning) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), συζήτησαν για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που παρέχεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Πανεπιστημίου, σε στελέχη και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων, στην βάση του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του ΕΚΠΑ .

            Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε ότι η λήψη πιστοποιητικών εκπαίδευσης και η εκπόνηση επιστημονικών μελετών σχετικών με την υπηρεσία, μέσω των προγραμμάτων e-learning του Πανεπιστημίου, θα ενισχύσει έτι περαιτέρω την επαγγελματική κατάρτιση και εξέλιξη των στελεχών των  Ενόπλων Δυνάμεων.