13.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΑΓΕΕΘΑ: Επίτιμο Μέλος του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών Γενών...

ΑΓΕΕΘΑ: Επίτιμο Μέλος του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδος

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ανακηρύχθηκε Επίτιμο Μέλος του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδος, και του απονεμήθηκε το αντίστοιχο Μετάλλιο, ως αναγνώριση της συνολικής προσφοράς του στην υπηρεσία της Πατρίδος μας, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

            Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης:

  • ●             O Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης.
  • ●             O Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και ο Ταξίαρχος (Δ) Δημήτριος Ζαχαρούλης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.
  • ●             Ο Διοικητής της Διοίκησης Κέντρων (IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ») Υποστράτηγος Ιωάννης Δημητρέλλος.
  • ●             Οι πρώην Υπουργοί κ. Ανδρέας Ζαΐμης και κ. Σπυρίδων Φλογαΐτης.
  • ●             Το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδος.
  • ●             Αντιπροσωπείες Αξιωματικών του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων.

            Κατά τον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην εξέχουσα τιμή της ανακήρυξής του ως Επίτιμου Μέλους του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδος, τονίζοντας ότι αυτή αντανακλά πρωτίστως και κυρίως στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), το οποίο με υψηλό φρόνημα και αφοσίωση προασπίζει τα συμφέροντα της Πατρίδος μας.

Επισήμανε επίσης την ιδιαίτερη τιμή να αποτελεί πλέον μέλος μιας κοινότητας, της οποίας η καταγωγή έλκεται από οικογένειες Ηρώων, τα κατορθώματα των οποίων αποτελούν την ένδοξη κληρονομιά μας, τονίζοντας παράλληλα τους άρρηκτους δεσμούς ανδρείας και γενναιότητας που συνδέουν τους Αγωνιστές του Έθνους με τα σημερινά στελέχη των ΕΔ που επαγρυπνούν 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και διαφυλάττουν τα Ιερά και τα Όσια της Πατρίδος.

            Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο έργο που συντελέστηκε στις ΕΔ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σε όλες τις πτυχές του, τόσο σε επίπεδο οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού, εξοπλισμών, υποδομών, συνεργασιών – εταιρικών σχέσεων και στρατιωτικής διπλωματίας, όσο και σε επίπεδο προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας.

            Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Πλαπούτα και τα μέλη του Ομίλου για την διοργάνωση της τιμητικής εκδήλωσης, αποτίοντας παράλληλα τον προσήκοντα φόρο τιμής στους Πεσόντες Ήρωες της Πατρίδος μας, προς τιμήν των οποίων εγκαινιάσθηκε προσφάτως το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους στο Στρατόπεδο «Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου».