13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΈφυγε από τη ζωή ο καλός φίλος του kranosgr, Διοικητής του ΑΤ...

Έφυγε από τη ζωή ο καλός φίλος του kranosgr, Διοικητής του ΑΤ Καστανιών Έβρου Γιώργος Γκουτσίδης

Του Ηλία Προύφα

Ήταν Μάρτιος του 2018, όταν βρέθηκα για το ρεπορτάζ της σύλληψης των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών στην περιοχή των Καστανιών Έβρου, όταν μετά από καθοδήγηση του καλού φίλου και συναδέλφου του thrakinea και της Δημοτικής Τηλεόρασης Ορεστιάδας, Γιάννη Τομαδάκη, γνώρισα τους δύο πρώτους κατοίκους – παράγοντες της περιοχής. Τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σταύρο Τζαμαλίδη και τον Διοικητή του ΑΤ Καστανιών Γιώργο Γκουτσίδη.

Στις 15 ημέρες της παραμονής μου για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ στην περιοχή αλλά και στο διάστημα των δύο ετών που ακολούθησαν, με τα όσα γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή ο Γιώργος Γκουτσίδης, αποδείχθηκε πολύτιμος συνεργάτης και φίλος. Εξάλλου όπως ο ίδιος έλεγε και το ανέφερε συχνά και στον π. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Βουλευτή Έβρου Αναστάσιο Δημοσχάκη, όταν ο δεύτερος βρισκόταν στην περιοχή του τελωνείου και το kranosgr κάλυπτε το ρεπορτάζ.

Φάγαμε χημικά παρέα με το Γιώργο Γκουτζίδη και τον Τάσο Παλαιστίδη, κατά τα γεγονότα του περασμένου τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας στις Καστανιές και είμαστε από τους πρώτους που τύχαμε νύχτα στις ομάδες των νεαρών μεταναστών που είχαν περάσει στη χώρα, με τον Τάσο Παλαιστίδη, ο οποίος ομιλεί απταίστως την Τουρκική, να κάνει τον ξεναγό.

Είμαστε μαζί και με τον Τάσο Παλαιστίδη, όταν κυκλοφόρησε νύχτα το fake news σε ιστοσελίδες, ότι εκκενώνονται οι Καστανιές και εμείς βρισκόμασταν έξω από την πιτσαρία του χωριού γελώντας, θέλοντας να πάμε για Ν. Βύσσα, με τον Τάσο Παλαιστίδη να φεύγει λόγω…καλής συνεννόησης προς Ορεστιάδα και εγώ προς Ορμένιο, πέφτοντας σε ”μπουλούκια” μεταναστών.

Σε ήρεμες περιόδους και κατά την καθυστέρηση λόγων κίνησης στο τελωνείο για την είσοδό μου στην Αδριανούπολη, τον πείραζα όταν άνοιγε και ο ίδιος αυτοκίνητα διερχομένων για έλεγχο, λέγοντάς του χαριτολογώντας, ”καλά τι διοικητής είσαι εσύ που κάνεις ελέγχους και δεν κάθεσαι στο γραφείο σου…”

Αυτός ήταν ο Διοικήτης του ΑΤ Καστανιών Γιώργος Γκουτζίδης, όπως προσωπικά τον γνώρισα. Πολύ καλός άνθρωπος και πολύ καλός φίλος.

Πλέον όπως πληροφορήθηκα δεν βρίσκεται πια κοντά μας. Αισθανόμενος αδιαθεσία κατά την μετάβασή του στην ΑΔ Ορεστιάδας, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 55 ετών, αφήνοντας πίσω δύο παιδιά.

Δυστυχώς τα περιοριστικά μέτρα δεν επιτρέπουν τον αποχαιρετισμό στις εξόδιους ακολουθίες. Όμως οφείλω να πω έστω και μέσα από αυτό το κείμενο εκτός από το στερνό αντίο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Διοικητή του ΑΤ Καστανιών Έβρου, Γιώργο Γκουτζίδη. Το ξέρει ότι το εννοώ…

Οι φωτό από το αρχείο του kranosgr, είναι από την επίσκεψη του Βουλευτή ΝΔ, Αναστάσιου Δημοσχάκη στο τελωνείο Καστανιών και στη συνάντησή του με τον Δκτη του ΑΤ Γιώργο Γκουτσίδη, κατά την περίοδο της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.