13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΈστησαν ''Κορονοστρατόπεδο'' στο Β. Έβρο. Η έξυπνη κίνηση της 16ης Μεραρχίας που...

Έστησαν ”Κορονοστρατόπεδο” στο Β. Έβρο. Η έξυπνη κίνηση της 16ης Μεραρχίας που αναχαίτισε τον covid-19

Του Ηλία Προύφα

Μετά τα νοσοκομεία, τις ειδικές μονάδες νοσηλείας ακόμη και ξενοδοχεία που έχουν δοθεί αποκλειστικά για χρήση (νοσηλεία και καραντίνα) στην αντιμετώπιση του covid-19, πλέον και το πρώτο ”κορονοστρατόπεδο” στον Ελληνικό Στρατό, είναι γεγονός.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που φθάνουν στο kranosgr, πρόκειται για ενεργή μονάδα του Βορείου Έβρου, η οποία έχει ορισθεί από τη 16η Μεραρχία, ως στρατόπεδο νοσηλείας οπλιτών με κορονοϊό.

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων κυρίως σε οπλίτες, στην περιοχή του Έβρου, η 16η Μεραρχία, είχε την πρωτότυπη ”χακί” ιδέα να ορίσει εκτός από ξεχωριστούς θαλάμους στις μονάδες και στρατόπεδο αποκλειστικά για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό.

Έτσι λοιπόν όταν διαγιγνώσκονται στρατιώτες θετικοί και δε χρειάζεται η νοσηλεία τους στο ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου, ή στους ειδικούς θαλάμους των μονάδων, μεταφέρονται όπως μαθαίνουμε στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, έως ότου αρνητικοποιηθούν.

Άριστες συνθήκες διαβίωσης, καλό φαγητό και πλήρης ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, είναι τα τρία στοιχεία που κυριαρχούν στο χώρο του στρατοπέδου.

Μάλιστα η Μεραρχία έχει φροντίσει και για την ψυχαγωγία των οπλιτών, αγοράζοντας μέχρι και επιτραπέζια παιγνίδια.

Η παραπάνω κίνηση της 16ης Μεραρχίας, αναχαίτισε σε μεγάλο βαθμό την εξάπλωση της πορείας του ιού στα στρατόπεδα του Βορείου Έβρου, τα οποία βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα κάτι που δεν είναι υπερβολή…

Στις υπόλοιπες μονάδες εκτός του κορονοστρατοπέδου, οι διμοιρίες κατασκευών των Ταξιαρχιών, καθημερινά κατασκευάζουν προληπτικά και νέους ειδικούς θαλάμους νοσηλείας ή καραντίνας.

Η 16η Μεραρχία κερδίζει και τη μάχη της εξάπλωσης του Κορονοϊού!