13.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΈσβηναν και οι στρατιωτικοί φωτιές. Όχι χρήματα μόνο στους Πυροσβέστες - Επιστολή...

Έσβηναν και οι στρατιωτικοί φωτιές. Όχι χρήματα μόνο στους Πυροσβέστες – Επιστολή ΠΟΜΕΝΣ

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, έγινε κοινωνός πλήθους διαδικτυακών αναρτήσεων που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα, οι οποίες φιλοξενώντας δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, παρουσιάζουν την κυβέρνηση να επεξεργάζεται μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των πυροσβεστών που θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ, ως μία κίνηση ανάλογη με αυτή του Δεκεμβρίου του 2021 για το Υγειονομικό Προσωπικό και αυτή του Δεκεμβρίου του 2022 με τη διάθεση ποσού 600,00 ευρώ για τους Αστυνομικούς και τους Λιμενικούς για την αποτροπή των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

2.   Σε περίπτωση επαλήθευσης των ανωτέρω δηλώσεων, δυστυχώς για άλλη μια φορά γινόμαστε θεατές ενός κακόγουστου για επαναλαμβανόμενου σεναρίου για το προσωπικό των ΕΔ σύμφωνα με το οποίο παρότι πρωταγωνιστές στην πρώτη γραμμή των έκτακτων καταστάσεων, παραμένουμε κομπάρσοι κατά την χορήγηση απολαβών. Δεν είναι λίγες οι φορές που καλούμαστε να ενισχύσουμε το έργο έτερων Υπουργείων και μάλιστα κερδίζοντας τα πλέον ευμενή σχόλια για την συνεισφορά μας ενώ η μνήμη των κυβερνητικών στελεχών φαίνεται να εξαντλείται μετά τις δηλώσεις ικανοποίησης και απονομής συγχαρητηρίων.

3.   Αποτελεί πλεονασμό αλλά θα αναφέρουμε το πλήθος δρομολογίων που εκτελεί σε καθημερινή και 24ωρη βάση το στρατιωτικό προσωπικό ως περίπολα δασοπροστασίας – πυροπροστασίας, σε δύσβατες περιοχές προκειμένου να συμβάλει στην πρόληψη – αποτροπή και τον έγκαιρο εντοπισμό εστιών πυρκαγιών, την επιπρόσθετη συμμετοχή στις προσπάθειες κατάσβεσης αυτών με επίγεια και εναέρια μέσα αλλά και τις καθημερινές ετοιμότητες των ομάδων ταχείας αντίδρασης προς υποστήριξη των δυνάμεων κατάσβεσης.

      Θα μπορούσε να μας απαντήσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ποιος ακριβώς είναι ο λόγος εξαίρεσης του προσωπικού των ΕΔ από την υπό εξέταση αυτή οικονομική παροχή; Συμφωνεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να εξαιρεθούμε για άλλη μια φορά από την χορήγηση ενός επιδόματος που λαμβάνει άλλη εργασιακή ομάδα για την ίδια παροχή υπηρεσιών;

4.   Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ κατ’ επανάληψη έχει επισημάνει τις δυσμενείς επιπτώσεις από τη συμμετοχή του προσωπικού των ΕΔ σε έργα ξένα της αποστολής τους στα οποία συμμετέχουν με όλες τους τις δυνάμεις και σκοπός της παρούσας επιστολής δεν είναι να αναλύσουμε σε βάθος ούτε την επιπρόσθετη καταπόνηση μας ούτε να αναφέρουμε ότι όλες αυτές οι εμπλοκές λειτουργούν ως αποσπαστικά αίτια στην εκπλήρωση της αποστολής μας, αλλά να επισημάνουμε ότι αποτελεί εμπαιγμό και απαξίωση η εργασιακή μας απομόνωση κατά την χορήγηση ανταποδοτικών παροχών και η αντιμετώπισή μας ως «ήρωες» μόνο κατά την περίοδο των έκτακτων καταστάσεων.

5.  Καλούμε την Πολιτική και Στρατιωτική μας ηγεσία να απαντήσει ευθέως στον Έλληνα και στην Ελληνίδα στρατιωτικό αν θα συμπεριληφθεί στα ανωτέρω μέτρα οικονομικής ενίσχυσης ή να τεκμηριώσει τους λόγους εξαίρεσής του. Διαφορετικά, μην αναζητούμε το λόγο που δεν συγκεντρώθηκε ο επιθυμητός αριθμός εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές όταν διαχρονικά, η απαθής στάση της Ηγεσίας, γενικότερα, απέναντι στους στρατιωτικούς, τείνει να αποτελεί τη μεγαλύτερη απογοήτευση για το έργο που προσφέρουν.

6.   Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος(ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτριος ΡώταςΑσμχος (ΥΔΚ)Γεώργιος ΚυριακάκηςΑνχης (ΕΜ)