13.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΈρχονται και άλλες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ - Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο έκτακτων...

Έρχονται και άλλες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ – Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο έκτακτων κρίσεων

Επτά είναι οι πρώτες καρατομήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., και έπονται και άλλες από υψηλότερους βαθμούς και θέσεις, αναφορικά με την απρόσκοπτη και ανεξέλεγκτη πορεία ενός δολοφονικού κομβόι χούλιγκαν που διέσχισε όλη την Ελλάδα για να φθάσει έως τη Νέα Φιλαδέλφεια προκαλώντας ένα πεδίο πρωτοφανών συμπλοκών, οι οποίες οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Στελέχη του αρμόδιου υπουργείου φανερά εκνευρισμένα, αναφέρουν πως αναγνωρίζουν τα σοβαρά λάθη που έγιναν και θα αποδοθούν ευθύνες, όχι επικοινωνιακού χαρακτήρα, σε αυτούς που τις έχουν σε υψηλό επίπεδο. Οι 7 πρώτες απομακρύνσεις είναι η αρχή και κατά τη διάρκεια της εσωτερικής έρευνας θα αποδοθούν και σε άλλους που τις έχουν σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Αν ο αριθμός των υπευθύνων είναι μεγάλος και σε θέσεις κλειδιά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο έκτακτων κρίσεων αξιωματικών της αστυνομίας.

Άμεσα απομακρύνθηκαν ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, ο οποίος όμως από στις 25 Ιουλίου, 6 και 7 Αυγούστου ενημέρωνε για την έλευση των κροατών χούλιγκαν. Απομακρύνθηκαν επίσης οι Επικεφαλής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου με αφορμή τη δολοφονία του 29χρονου, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Όσον αφορά το γεγονός της διέλευσης των οπαδών της Dinamo Zagreb από τα ελληνικά σύνορα, την πορεία τους εντός της Ελλάδας και την τελική άφιξή τους στον τόπο των επεισοδίων, δεν θα μασήσω τα λόγια μου. Το γεγονός είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο, καθώς είναι σαφώς κατώτερο των δυνατοτήτων και της αποδεδειγμένης ικανότητας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία ναι μεν προχώρησε γρήγορα στην προσαγωγή και σύλληψη 98 ατόμων, στον τομέα όμως της πρόληψης και της αποτροπής απέτυχε”.

Ο αρμόδιος υπουργός πρόσθεσε εμφατικά: “Εξυπακούεται, φυσικά, ότι οι απομακρύνσεις και οι μετακινήσεις, εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού, δεν θα σταματήσουν εδώ. Για αυτό και, παράλληλα, έδωσα εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την τάχιστη διεξαγωγή και περάτωση εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή”.

ΠΗΓΗ:https://www.thetoc.gr