13.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ''Έπιασε φωτιά σε ΒΝΣ του Στρατού Ξηράς'' - Σενάριο άσκησης στη Θεσσαλονίκη

”Έπιασε φωτιά σε ΒΝΣ του Στρατού Ξηράς” – Σενάριο άσκησης στη Θεσσαλονίκη

Του Ηλία Προύφα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς στον 1ο βρεφονηπιακό σταθμό του Στρατού Ξηράς της συμπρωτεύουσας που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου ”ΝΤΑΛΙΠΗ”, με τη συμμετοχή της πυροσβεστικής και προσωπικού του ΒΝΣ.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, στο Κέντρο της Πυροσβεστικής γίνεται τηλεφώνημα από τα στελέχη του στρατού για πυρκαγιά στο χώρο του κτιρίου, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν τα παιδιά των στελεχών.

Από εκεί και πέρα τα πάντα λειτούργησαν σύμφωνα με τα σχέδια ασφάλειας που εφαρμόστηκαν στην άσκηση και τα παιδιά με τους συνοδούς, μετακινήθηκαν χωρίς κίνδυνο.

Ο σκοπός της άσκησης που ήταν η έγκαιρη κινητοποίηση όλων εμπλεκόμενων δυνάμεων της Πυροσβεστικής και η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, στέφθηκε με επιτυχία.

Μετά το τέλος της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, οι λιλιπούτειοι του ΒΝΣ , παρακολούθησαν επίδειξη κατάσβεση φωτιάς, ενώ ξεναγήθηκαν στα πυροσβεστικά οχήματα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους (προσωπικό του ΒΝΣ και Πυροσβεστική) για την πρωτοβουλία τους. Τα παιδιά των στελεχών βρίσκονται σε καλά χέρια στο στρατόπεδο ”ΝΤΑΛΙΠΗ”!!!