13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΈπαιρνε μίζα και κανόνιζε απαλλαγές στην Εθνική Φρουρά – Χειροπέδες σε πρώην...

Έπαιρνε μίζα και κανόνιζε απαλλαγές στην Εθνική Φρουρά – Χειροπέδες σε πρώην υπάλληλο του ΥΠΑΜ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο πρώην υπάλληλο του Υπουργείου Άμυνας φόρεσε η Αστυνομία για υπόθεση που αφορά απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις. Χθες, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησής του για περίοδο οκτώ ημερών προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ο ύποπτος φέρεται να εξαπάτησε δύο οικογένειες αποσπώντας το συνολικό ποσό των €14.000 με σκοπό να εξασφαλίσει στα παιδιά τους απαλλαγή από την υποχρέωση εκπλήρωσης στρατιωτικής θητείας στην Εθνική Φρουρά. Όταν διαπίστωσαν ότι πρόκειται για απάτη, οι παραπονούμενοι κατήγγειλαν την υπόθεση στο Υπουργείο Άμυνας, το οποίο, ενημέρωσε σχετικά την Αστυνομία για τις δικές της ενέργειες. Οι παραπονούμενοι προσκόμισαν στοιχεία και ηχητικό υλικό που τεκμηριώνει την καταγγελία τους.

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, στη μια περίπτωση η υπόθεση έφτασε ενώπιον του Στρατοδικείου για εκδίκαση εξαιτίας του υπόπτου καθώς ο γιος της οικογένειας δεν κατατάγηκε αναμένοντας τον ύποπτο να εξασφαλίσει την απαλλαγή. Όταν έφτασε η ώρα να εκδικαστεί η υπόθεση στο Στρατοδικείο, τότε, ο ύποπτος φέρεται να ζήτησε επιπλέον χρήματα για να απαλλάξει τον νεαρό από την κατηγορία της ανυποταξίας.

Το Υπουργείο Άμυνας αναμένει την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου για να διαπιστώσει κατά πόσο ο συγκεκριμένος πρώην υπάλληλος του υπουργείου κατάφερε σε κάποιες περιπτώσεις έναντι αμοιβής να εξασφαλίσει απαλλαγές σε κληρωτούς και εφέδρους. Οι πληροφορίες που τέθηκαν ενώπιον του Υπουργείου Άμυνας φέρουν το συγκεκριμένο πρόσωπο να υποσχόταν απαλλαγές από την Εθνική Φρουρά και σε αθλητές.

ΠΗΓΗ: https://politis.com.cy