13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΈνας ''χακί'' συνδικαλιστής με μέλλον...

Ένας ”χακί” συνδικαλιστής με μέλλον…

Του Ηλία Προύφα

Θεωρείται ένα από τα καλύτερα ονόματα στο χώρο του συνδικαλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και από τα ”βαριά χαρτιά” της ΠΟΜΕΝΣ.

Πρόκειται για τον Βορειοελλαδίτη Σπύρο Κυριακόπουλο, ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή της Μακεδονίας και ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Προερχόμενος από το θεσμό των Επαγγελματιών Οπλιτών, διετέλεσε με επιτυχία Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ενώ σήμερα υπηρετεί το συνδικαλισμό με μεγαλύτερες αρμοδιότητες, ως αντιπρόσωπος στην ΠΟΜΕΝΣ.

Αναμφισβήτητα το έργο του είναι σημαντικό, τόσο από την θέση του Προέδρου της ΕΣΠΕΘ αλλά και ως Γραμματέα του τομέα Επαγγελματιών Οπλιτών, που διετέλεσε, αναβαθμίζοντας το θεσμό των ΕΠ.ΟΠ ακόμη και κοινοβουλευτικά.

Τον συναντήσαμε στη Θεσσαλονίκη, όπου με δυναμισμό και κυρίως ανιδιοτέλεια, προωθεί θέματα των συναδέλφων του.

Πάντα θεσμικά και στα πλαίσια που έχει θέσει η ομοσπονδία ΠΟΜΕΝΣ, εργάζεται προς όφελος των συναδέλφων του, χωρίς να παρεκκλίνει και να ”παλαντζάρει”, ούτε και στο παρασκήνιο.

Δεν είναι τυχαίο που στρατιωτικοί της Θεσσαλονίκης με τους οποίους συνομιλούμε μας λένε για τον Σπύρο Κυριακόπουλο, τα καλύτερα.

Το σίγουρο είναι ότι τέτοια στελέχη κοσμούν το ”χακί” συνδικαλισμό, γι’ αυτό και έχουν μέλλον μπροστά τους…