13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΈνας Τεθωρακισμένος Συνταγματάρχης ενημερώνει τη Βουλευτή Έλενα Ράπτη

Ένας Τεθωρακισμένος Συνταγματάρχης ενημερώνει τη Βουλευτή Έλενα Ράπτη

Του Ηλία Προύφα

Όχι μία δύο φορές επισκέφθηκε το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων, στην 85η ΔΕΘ, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη φορά ήταν την ημέρα των εγκαινίων και η δεύτερη προχθές, όταν ενημερώθηκε αναλυτικά για τα ψηφιακά και όχι μόνο εκθέματα του ”χακί” περιπτέρου, με θέμα την Επανάσταση του 1821 και όχι μόνο.

Ένας από τους ”ξεναγούς”, όπως διακρίνουμε στις φωτό, που ανέβασε η Έλενα Ράπτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν ο Εβρίτης, επιχειρησιακός Τεθωρακισμένος Συνταγματάρχης, Ηλίας Σταμπολίδης, ο οποίος είχε διατελέσει με επιτυχία Διοικητής της 311 ΕΜΑ.

Πρόκειται για το στέλεχος που ήταν υπεύθυνο, για το κομμάτι του περιπτέρου των ΕΔ, που αφορούσε το Στρατό Ξηράς.

Με συνεχή παρουσία καθ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, με την ευγένεια, την οξυδέρκεια αλλά και τις γνώσεις του, εντυπωσίασε όπως και τα υπόλοιπα στελέχη και των τριών κλάδων, τους υψηλούς και όχι μόνο επισκέπτες του περιπτέρου.

Ανάμεσα σε αυτούς και η Βουλευτής Έλενα Ράπτη, η οποία έγραψε τα εξής:

Στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ επισκέφθηκα μεταξύ άλλων το περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έχει δημιουργήσει τρεις ενότητες “Παρελθόν – Παρον – Μέλλον” και ταξιδεύει τους επισκέπτες από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης του 1821 μέχρι και σήμερα, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τους στόχους και τις φιλοδοξίες των ενόπλων δυνάμεων για το μέλλον. Αναδεικνύεται το πολυεπίπεδο έργο που επιτελείται καθημερινά από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και σχεδιάζεται το μέλλον εστιάζοντας στο προσωπικό, στα μέσα και στο περιβάλλον.

Έπειτα, παρευρέθηκα στο περίπτερο του Λιμενικού Σώματος, όπου είχα τη δυνατότητα να ενημερωθώ για τις επιχειρησιακές δυνατότητες και τις δράσεις του. Είναι εντυπωσιακό το πολυδιάστατο έργο του σώματος, η παρουσία του σε ολόκληρη την Ελλάδα και η μεγάλη του συμβολή στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας με ανεκτίμητη προσφορά στον έλεγχο των προσφυγικών ροών, αλλά και με ανθρωπιά και ευαισθησία όπου χρειάζεται.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκα το περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος. Είναι μεγάλη η προσφορά των ανδρών και γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος και η αυτοθυσία τους, ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Οι νέες κλιματικές συνθήκες επιβάλλουν να ενισχυθεί η Πυροσβεστική σε προσωπικό, μέσα και εκπαίδευση για να ανταποκριθεί στο αυξημένο της ρόλο.

Τέλος, επισκέφτηκα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το έργο του Υπουργείου είναι σημαντικό, προκειμένου να προστατεύσει και να αναδείξει τον τεράστιο πολιτισμικό και μνημειακό πλούτο της χώρας που αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια ξένους επισκέπτες. Επίσης, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και την μεγάλη καρδιά των Ελλήνων αθλητών των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αγώνων που κρατούν όρθια την γαλανόλευκη και τέλος, να λάβουμε υπόψη την προστιθέμενη αξία της επένδυσης στον αθλητισμό.