13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ''Έμφυλη βία στις Ένοπλες Δυνάμεις''. Η ημερίδα της ΠΟΜΕΝΣ, η... ''παράλειψη'' των...

”Έμφυλη βία στις Ένοπλες Δυνάμεις”. Η ημερίδα της ΠΟΜΕΝΣ, η… ”παράλειψη” των διοργανωτών και τα σχόλια στελεχών

Του Ηλία Προύφα

Για πρώτη φορά στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) και συγκεκριμένα η Γραμματεία Ισότητας Φύλλων, διοργανώνει την πρώτη ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα έμφυλης βίας.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή 13 Μαϊου 2022 και ώρα 6 το απόγευμα σε αίθουσα της ΛΑΕΔ και το θέμα που θα συζητηθεί θα έχει ως τίτλο ” Έμφυλη Ισότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Προκλήσεις – Εξελίξεις – Νομοθεσία”.

Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα, που έχει απασχολήσει και απασχολεί δεκάδες στελέχη, γι’ αυτό και τα μηνύματα που εισπράξαμε από στρατιωτικούς είναι θετικά. Ωστόσο όπως οι ίδιοι οι στρατιωτικοί αναφέρουν, η συγκεκριμένη ημερίδα, δε θα έπρεπε να μείνει μόνο στο στενό κύκλο του Λεκανοπεδίου και με βοηθό την τεχνολογία, να μεταδίδεται ζωντανά, από τα κοινωνικά δίκτυα, σε όλη τη χώρα. Ειδικά αυτό το θέμα…

Παράλειψη των διοργανωτών ή έχουν στο νου τους κάτι άλλο, όπως το να διοργανώσουν αντίστοιχες ημερίδες με το συγκεκριμένο θέμα στις πόλεις όπου εδρεύουν σχηματισμοί, επιπέδου Σώματος και Μεραρχίας, όπως η Θεσσαλονίκη και ο Έβρος. Έχουν αποδείξει ότι, μπορούν να το κάνουν και μάλιστα επιτυχώς…

Με δεδομένο ότι, φέτος ετοιμάζεται μεγάλη διοργάνωση, για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, εάν ο εμπνευστής των ”χακί’ workshops της ΔΕΘ, εκπρόσωπος τύπου ΥΠΕΘΑ, Χάρης Λαζαρόπουλος, ετοιμάσει κάτι αντίστοιχο όπως πριν την κόβιντ εποχή, θα μπορούσε να εντάξει και την ημερίδα της ΠΟΜΕΝΣ, για την έμφυλη βία στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Θα είχε σίγουρα μεγάλη επιτυχία!